Pretraži

GENIJALAN TRIK: Ako hoćete brži internet, isključite ovaj uređaj iz struje!

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Britanska vlada je upozorila da je pouzdan i brz internet ključan u borbi protiv korona virusa, a agencija britanske vlade za medije – Ofcom, dala je mnoštvo korisnih saveta za njegovo efikasnije korišćenje. Neki od njih su očigledni, kao što je preuzimanje filmova umesto strimovanja, a neki nam ne bi nikada pali na pamet, piše BBC.

  • Da li ste znali da mikrotalasne pećnice takođe mogu oslabiti Wi-Fi signale? Zato ne koristite mikrotalasnu pećnicu dok upućujete video pozive, gledate HD video zapise ili radite nešto važno putem interneta – savetuje Ofcom.
Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Ova agencija još savetuje:

– Postavite svoje internet ruter što je dalje moguće od drugih uređaja koji mogu ometati signal, bolje da stoji na stolu ili stolici nego na podu.
– Držite ruter uključen.
– Ako imate poziv ili sastanak, bolje je da isključite video prenos i koristite samo zvuk, za koji je potreban mnogo manji prenos podataka.
– Pokušajte da zakažete te pozive u manje uobičajeno vreme, ne moraju da počinju u pun sat, ili pola sata
– Da biste postigli najbolju brzini koristite kabl za povezivanje računara direktno sa ruterom, a ne Wi-Fi
– Ako je moguće, pokušajte da ne koristite telefonski priključni kabl, jer može prouzrokovati smetnje koje bi mogle da smanje brzinu protoka.

Uređaji koji mogu ometati signale rutera su: bežični telefoni, monitori za bebe, halogene lampe, prekidači za regulisanje jačine svetlosti, stereo uređaji i računarski zvučnici, televizori i monitori.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech