Pretraži

Facebook zvanično dozvoljava kreiranje više lažnih profila

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com
  • Bilo da ste novi u Facebook ili ste dugogodišnji korisnik, možda ćete želeti da svoje lične i profesionalne odnose razdvojite, ili možda želite da zadržite jedan profil vezan za zajednicu čiji ste deo, a drugi profil samo za prijatelje – napisala je Meta i dodala:


  • Kreiranje više ličnih profila omogućava vam da lako organizujete sa kim delite i koji sadržaj vidite za različite delove svog života. Zamislite jedan profil za gurmansku scenu koju volite i drugi da biste bili u toku sa svojim prijateljima i porodicom.

Moći ćete da imate do četiri dodatna Facebook profila. Možete da prelazite između njih iz menija koji je dostupan kada dodirnete sliku profila u donjem desnom uglu trake sa alatkama.

Međutim, dodatni profili imaju neka ograničenja za početak; aplikacija Messenger ih neće podržavati, a funkcije kao što su Facebook Dating, Facebook Marketplace i Professional Mode za sada nisu dostupne sa vaših dodatnih profila.

Meta je navela da je eksperimentisala sa ovom funkcijom tokom prošle godine i da smo „čuli od ljudi da im jasnija organizacija prijatelja, grupa i interesovanja pomaže da se osećaju slobodnije da se angažuju sa publikom za koju veruju da je najrelevantnija“. Ti razlozi su isti oni koji su uvek podsticali ljude da prave dodatne profile na Instagramu ili Facebooku, a sa ovom promenom, to je mnogo lakše učiniti.

Ova funkcija će biti globalno predstavljena od četvrtka, a uvođenje će se desiti tokom „narednih nekoliko meseci“. Ako se vratite u aplikaciju da napravite Facebook finsta, možda ćete primetiti novi logo.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech