Pretraži

Facebook radi na sopstvenom pametnom satu?

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Uređaj bi trebao da bude zasnovan na Android sistemu, mada još uvek nema informacija da li bi se kao osnova koristio Google-ov Wear OS. Pominje se i da kompanija radi na razvoju sopstvenog operativnog sistema za hardverske uređaje, s ciljem da se neke od budućih iteracija njihovih nosivih uređaja zasnivaju na njemu. Ovaj sat bi na tržištu mogao da se pojavi tokom 2022. godine.

Pametni sat bi trebao da ima mogućnost slanja poruka, funkcije koje prate zdravstveno i fizičko stanje korisnike. On bi trebao da se pridruži Facebook Oculus virtual reality sistemu i Portal video chat uređaju. Pominje se i da kompanija radi i na Ray-Ban pametnim naočarima, koje bi trebale da se pojave na tržištu u toku ove godine, kao i na zasebnoj AR inicijativi pod imenom „Project Aria“.

Kompanija ima više od 6.000 zaposlenih koji rade na različitim AR i VR projektima, kako na postojećim uređajima, tako i na eksperimentalnim inicijativama, pod okriljem Facebook Reality Labs divizije. Pored toga, 2019. godine, Facebook je kupio startup CRTL-Labs, koji se bavi neuralnim interfejsom, i koji je specijalizovan za izradu bežičnih input mehanizama. Kompletno intelektualno vlasništvo ovog startup-a je na raspolaganju Facebook-u za razvoj budućih proizvoda, uključujući pametne satove, pametne naočare ili buduće varijante Oculus VR kaciga.
 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech