Pretraži

Evo kako da provalite da li vam neko krade Wi-Fi

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Kako danas sve više nas koristi bežični prenos signala, Wi-Fi, sve je više i onih koji pokušavaju da "upadnu" i na osigurane i na slobodne mreže i koriste internet besplatno. 
 

——————– Sponsored ——————–

 

Ukoliko je vaša mreža obezbeđena lozinkom i izvršene su provere sa provajderom interneta i sve je u redu s njihove strane, a internet veza je i dalje spora ili primećujete neke druge čudne stvari na kompjuteru, vreme je da testirate broj korisnika koji koristi vašu mrežu i da eventualno otkačite one koji su uspeli da "probiju" zaštitu.

Wi-Fi mreža se lako može iskoristiti za krađu korisničkih podataka, lažno predstavljanje na internetu i u druge svrhe, koje vam mogu zadati prave glavobolje, pa je zato naša preporuka da svakako izvršiš test.

Wi-Fi lako može da se zloupotrebi i za krađu ličnih podataka, lažno predstavljanje na internetu i razne druge malverzacije koje mogu ozbiljno da vas ugroze.
Ko je na mojoj Wi-Fi vezi (Who is on my WiFi) je jednostavan program za detekciju korisnika prikačenih na neku bežičnu konekciju. Preuzmite ga na OVOM LINKU.

https://youtube.com/watch?v=MWQ9XFU2_EY%3Frel%3D0%26showinfo%3D0

Nakon što ste instalirali i podesili program, pritisnite "Scan" dugme i pogledajte ko je sve nakačen na vaš Wi-Fi. Izaći će vam njihove IP adrese, ali i imena u nekim slučajevima.

Naravno, na listi će se pojaviti i svi vaši uređaji koji su prikačeni, a njih je potrebno da prebacite iz statusa "UNKNOWN" u "KNOWN". Ako vidite da je još neko prikačen, potrebno je da promenite šifru Wi-Fi-ja.

Who is on my Wi-Fi je besplatan za korišćenje, ali nema tehničku podršku i onlajn pristup u "FREE" verziji. Program može da se koristi po potrebi, kada želite na brzinu da skenirate internet Wi-Fi vezu ili non-stop, u pozadini, kada će vas sistem automatski i u realnom vremenu obavestiti o novim prikačenim "UNKNOWN" uređajima.

IDJTV

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech