Pretraži

DIGITALNA REVOLUCIJA U SVETU MODE: Virtuelni modeli osvajaju piste širom sveta, evo kako izgledaju (VIDEO)

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Granica između realnog i virtuelnog je sve manje jasna, pa računarski generisane slike (CGI) polako osvajaju različite delove industrije, između ostalih i modnu.

——————– Sponsored ——————–


Jedna od veštački generisanih modela je i Instagram influenser Imma, koja ima preko 66 hiljada pratilaca, a to što je nastala uz pomoć kompjutera je nije sprečilo da dobije i prvi posao, te postane model za japansku kozmetičku liniju Kate Cosmetics. Na promotivnim fotografijama ona pozira pored ljudskih modela, te čitavoj atmosferi dodaje poseban efekat. Imma nije jedini virtuelni Instagram model, te je i Lil Miquela privukla veliku pažnju svojim Instagram postovima, te okupila preko milion i po pratilaca.

Miquela je ipak nešto manje realistična od Imma-e, te je ljudskom oku lakše da uoči razliku u odnosu na obične modele. To donekle ukazuje na volju za različitošću kada su u pitanju nova lica modne industrije, a bez obzira na to što se radi o digitalnim modelima koja su u modnu industriju ušla preko društvenih platformi.


Imma je, na primer, sve bliža stvarnosti, te je počela da daje i intervjue u kojima govori o lepoti, te načinima na koje bi ova u budućnosti mogla da evoluira, ističući da savršena i svakodnevna lepota mogu da traju rame uz rame i u svetu koji se sve brže menja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech