Pretraži

DA LI JE MOGUĆE? Tramp traži od društvenih mreža da unapred prepoznaju masovne ubice na osnovu postova!

Hi-Tech
0
Photo: islamedianalysis.info

Nakon dve masovne pucnjave u mestima El Paso u Teksasu i Dejton u Ohaju, američki predsednik je izjavio da njegova administracija planira da od socijalnih mreža traži da razviju alate koji bi poslužili da se masovne ubice unapred označe, a na osnovu aktivnosti na društvenim mrežama.

——————– Sponsored ——————–

Tokom govora povodom poslednjih incidenata Tramp je izjavio da je neophodno da se potencijalne ubice unapred označe i dodao da bi društvene mreže u tome mogle da odigraju značajnu ulogu, piše TheVerge.

S tim u vezi, od platformi se očekuje da razviju alate koji bi napadače prepoznavali pre nego što bude prekasno. Ali Tramp nije precizirao kako bi ti alati mogli da izgledaju, pa se stiče utisak da veruje da bi developeri mogli da iskoriste algoritme koji bi potencijalne napadače izdvajali na osnovu njihovih aktivnosti na društvenim mrežama.

To znači da bi vlasti morale da reaguju pre nego pojedinac počini zločin, te da bi građani morali da se odreknu privatnosti zarad bezbednosti.

Tramp je u svojim tvitovima istakao i da su društvene mreže prilično doprinele kolektivnom besu u SAD, a spomenuo je i nasilne video igre koje kreiraju kulturu koja slavi nasilje. 

Jedino što nije spomenuo jeste kontrola oružja, koja je u ovoj zemlji odavno problem, pa se valjda očekuje da algoritmi reše i taj problem, iako nije najjasnije kako će se utvrđivati krivica na osnovu Facebook postova i kako će se određivati da li bi označeni korisnik zaista počinio zločin za koji je označen.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech