Pretraži

BIZARNO: Tramp pokreće svoju društvenu mrežu

Hi-Tech
0
Screenshot: Youtube/BBC News

Dobro je poznato koliko je Donald Trump voleo  Tviter, a sve do skoro je uživao zaštitu, budući da ova platforma štedi političare.

Nakon što je napustio Belu kuću, Trump više nije zaštićen od banovanja. Naime, pravilo o zabrani banovanja se odnosi na lidere iz celog sveta, kao i na predsedničke kandidate, ali ne pomaže kada pojedinac istupi sa pozicije.

Zvanični nalozi @POTUS, @FLOTUS i @WhiteHouse će i dalje uživati zaštitu, ali će za njih ubuduće biti zadužena Bidenova administracija. Tviter je još krajem 2020. preduzeo mere da ograniči uticaj Trumpovih lažnih izjava, te svih onih postova u kojima poziva na nasilje.

Budući da je pao i u nemilost Facebooka, Trump je, kako tvrdi njegov savetnik Džejson Miler, odlučio da za dva do tri meseca pokrene sopstvenu društvenu mrežu. Dodao je i da će nova platforma promeniti pravila igre, te da se očekuje da privuče na desetine miliona korisnika. Pokretanje društvene mreže ipak nije isto što i lansiranje običnog web sajta, najpre zbog toga što zahteva podršku velikih igrača.

Amazon, Google i Apple su Trumpu već okrenuli leđa, a pridružila im se i platforma Stripe, pa nije jasno kojim će kanalima nova društvena mreža stići do potencijalnih korisnika.

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech