Pretraži

BITCOIN JE MRTAV! Momak koji je zaradio milione na ovoj kriptovaluti smatra da joj je odzvonilo

Hi-Tech
0
Photo: pixabay.com

Pomama za Bitcoinom, i kriptovalutama uopšte, drastično je opala, kao i vrednost gotovo svih kriptovaluta.
 

——————– Sponsored ——————–

 

Mnogi ljudi širom sveta upustili su se u trgovinu i iskopavanje ovih virtuelnih novčića, međutim, sve više njih sada napušta ovu delatnost, uvereni da je vreme Bitcoina prošlo.

Jedan od onih koji podržavaju ovu teoriju jeste i Eric Finman, mladić koji je na Bitcoinima zaradio milione.

Prve bitcoine kupio je još s 12 godina uloživši 1.000 dolara koje mu je dala baka – cena jednog bitcoina iznosila je tada samo 10 dolara, a kada je narasla na 1.100 dolara prodao je deo kriptovaluta za 100.000 dolara i uložio ih u kompaniju za online edukaciju koju je kasnije prodao za 300 bitcoina tako da je početnih 1.000 dolara pretvorio u 4 miliona dolara.

https://youtube.com/watch?v=Nxem7yjNphM%3Frel%3D0%26showinfo%3D0

U nedavnom intervju za američke medije, Finman je rekao kako smatra da je "bitcoin mrtav" – previše je fragmentiran i brojne su unutrašnje borbe oko ove kriptovalute te on ne vjeruje da će potrajati. Iako postoji mogućnost za još poneki trzaj, "dugoročno je bitcon mrtav".

Osim bitcoina, posebno je istakao i litecoin, kriptovalutu čija je vrednost u odnosu na vrhunac pala za čak 95 posto te on smatra da je "litecoin mrtav već neko vreme".

S njim se slaže i profesor sa univerziteta Santa Clara Atulya Sarin, koji takođe smatra da je bitcoin na zalasku, no veruje u budućnost ekonomije bazirane na blokčejn tehnologiji. A koliko je bitcoin pao u poslednjih godinu dana, najbolje potvrđuje ovaj podatak: Da ste pre 12 meseci kupili deo bitcoina u vrednosti od 100 dolara, danas biste imali nešto više od 16 dolara.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech