Pretraži

Apple podnosi novi patent za tehnologiju sklopivog ekrana

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay

Apple-ov najnoviji patent otkrio je novi sklopivi ekran koji je dizajniran da bude otporan na pukotine

Novi patent je odobrila Kancelarija za patente i žigove SAD i ima patentni broj US-20230011092-A1. Ekran napravljen novom tehnologijom ima više slojeva, uključujući fleksibilnu podlogu, tankoslojni tranzistorski sloj i zaštitni sloj. Zaštitni sloj ima za cilj da spreči stvaranje pukotina na fleksibilnoj podlozi, koja je deo ekrana koji je najskloniji oštećenjima.
 Proizvođač iPhone-a je takođe dobio patent za displej koji se sam popravlja. Očekuje se da će ova tehnologija omogućiti da se ekran oporavi od malih ogrebotina, što je još jedan uobičajeni problem sa sklopivim uređajima. Iako mnogi stručnjaci misle da je sklopivi iPhone malo verovatan, bilo je glasina o mogućem sklopivom iPad-u. Ovo bi tehnološkom gigantu dalo priliku da testira i poboljša tehnologiju pre eventualnog uvođenja sklopivog iPhone-a. Pošto je iPad manje važan proizvod u liniji kompanije od iPhonea, sklopivi iPad bi takođe bio manje rizičan za tehnološkog giganta, navodi se u izveštaju.

Prema prethodnom izveštaju, Apple bi mogao da lansira svoj prvi sklopivi iPad umesto iPhone-a 2025. godine. Verovatno će doći sa USB-C portom i podrškom za MagSafe. Pored ovoga, postoji mogućnost da se Apple odluči i za Face ID.  Prethodne glasine su takođe sugerisale da bi telefon mogao da bude u funky opcijama boja, uzimajući u obzir iPhone XR, iPhone 11 i iPhone 12. Ovo će najverovatnije privući mlađu publiku.

Očekuje se da će ne samo Apple, već i Google uskoro lansirati svoj prvi sklopivi pametni telefon pod nazivom Pixel Fold.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech