Pretraži

Apple odbacuje ideju o metaverzumu

Hi-Tech
0
Photo: Pixabay.com

Apple neće pratiti druge kompanije u metaverzumu. Prema najnovijem izveštaju Bloomberg-a, Apple je odbacio ideju o metaverzumu (u ovom slučaju, potpuno virtuelnom svetu) za svoje slušalice mešovite stvarnosti o kojima se dugo priča.

Sama ideja je „van granica“. Fokus bi bio na kratkim intervalima komunikacije, gledanju sadržaja i igranju igara.

Prethodne glasine su nagovestile da bi slušalice mogle da debituju već ove godine, iako se malo zna o specifikaciji. Rane analize sugerisale su da bi mogle imati rezoluciju od 8K po oku, preko desetak kamera za praćenje „iznutra napolje“.  Takođe veliki je fokus na programere dok bi cena bila oko 3.000 dolara.Poznati analitičar Ming-Chi Kuo je sugerisao da bi slušalice koristile “samo” 4K ekrane i šest do osam kamera, nagoveštavajući međutim pristupačniji uređaj.

Ako je tvrdnja tačna, Apple-ov pristup mešovitoj stvarnosti bio bi veoma drugačiji od pristupa njegovog rivala – Mete.

Tamo gde je Meta pomerila svoje AR i VR strategije ka metaverzumu, čini se da je Apple odlučan da to izbegne. Druga je stvar da li će ta strategija funkcionisati.

Apple-ova strategija mogla bi da se isplati u borbi oko metaverzuma i mogla bi osujetiti planove koje ima Meta, ograničavanjem ukupnog interesovanja za virtuelne svetove. Međutim, ako metaverzum uspe, Apple bi mogao da da se nađe u situaciji da podržava tuđa VR okruženja.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech