Pretraži

OBOREN SVETSKI REKORD: Skulptura ovog umetnika je novo najplaćenije umetičko delo, svet u šoku (FOTO)

Fun
0
Photo: Instagram/jeffkoons

Skulptura "Zec" umetnika Džefa Kunsa je prodata na aukciji za 91 milion dolara, čime je oboren rekord za najskuplje plaćeno delo živog umetnika.

——————– Sponsored ——————–

Aukcij je održana u čuvenoj aukcijskoj kući Kristi, "Zec" na naduvavanje izliven u čeliku je oborio rekord za cenu koju je postigao živi umetnik.

Skulptura je napravljena od nerđajućeg čelika, visoka je nešto više od metar, a njena cena je nadmašila sve procene koje su varirale između 50 i 70 miliona dolara.

Nadmetanje za skupturu je trajalo nešto više od deset minuta, a pobednička ponuda iznosila je 80 miliona dolara, dok je u konačnu cenu od 91 milion dolara uračunata i aukcijska taksa.

Američki mediji tvrde da je delo kupio trgovac umetničkim delima Robert E. Mnučin, otac američkog ministra finansija Stivena Mnučina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Down the rabbit hole 🐇. • 📍 @christiesinc x @jeffkoons

A post shared by Steph Pak (@spakx) on May 22, 2019 at 4:09am PDT

Ovom cenom je srušen rekord koji je od novembra držao britanski slikar Dejvid Hokni čije platno "Portret umetnika" je prodato za 90,3 miliona dolara.

Kuns je već držao jedan rekord za najskuplje umetničko delo živog umetnika, kada je 2013. godine njegova skulptura „Pas od balona (Narandžasti)” prodata za 58,4 miliona dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#koons #balloondogorange #christies #nyc #huge #sculpture

A post shared by Yellow Jay (@jaypegffcc00) on Nov 8, 2013 at 12:29pm PST

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Fun