Pretraži

Legendarni crtani lik danas puni 84. godine

Fun
0
Screenshot/ Youtube

Takođe, Dača je jedan od likova koga je najteže definisati i kome je svaki animator Vorner brosa (Warner Bros Entertainment) dao neki drugačiji epitet.

Prvi put se pojavio 17. aprila 1937. godine i do dan-danas predstavlja jednu od glavnih asocijacija na detinjstvo svih generacija.

Prvi crtać u kom se pojavio, režirao je Teks Ejveri i zvao se Gicin veliki lov.

Nije bio ništa inovativno, već klasična lovac/lov priča, po kojoj je studio Vorner bros i poznat, ali je novopečeni lik bio pravo osveženje za svet crtaća. Rana verzija našeg dragog Patka nije bila privlačna. Bio je kratak i zdepast, sa zdepastim nogama i kljunom.

Glas mu je pozajmljivao Mel Blank i to će ostati jedina osobina koju mu animatori nikada neće promeniti. Postavši atrakcija, šarmantni Patak je bio meta raznih kreativnih promena.

Nakon što je obustavio rad, a šezdesetih ponovo otvorio svoja vrata, Vorner bros je smestio Patka Daču kao glavnog zlikovca u crtaćima sa Brzim Gonzalesom. Ova kuća ulazila je u svoj sumrak, pa je i naš protagonista podlegao promenama.

Postavši otvoreno zao, izgubio je mnoge fanove, a nemali je broj ljudi koji tvrde da su crtaći iz tog perioda čak i kontroverzni.

Patak Dača svakako predstavlja jedan oblik revolucije prošlog veka, postavljajući temelj svim crtaćima koji su se razvili nakon njegovog lika, a uz koje smo svi rasli.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Fun