Pretraži

IZAZOV KOJI JE ZALUDEO SVET: Muškarci u čudu, ovaj trik samo žene mogu da izvedu (VIDEO)

Fun
0
Screenshot: Instagram/perikoyjessileon

Društvenim mrežama se ovih dana širi neobičan izazov koji navodno mogu da izvedu samo žene. Trik je vrlo jednostavan, a sve što vam treba jesu zid i stolica. 

——————– Sponsored ——————–


Naime, potrebno je da stanete tačno ispred zida, tako da gledate u njega, i napravite tri koraka unazad (stopala stavite jedno iza drugog tako da vam je jedan korak jednak jednoj dužini stopala kao u videu). Nagnite se pod uglom od 90 stepeni tako da temenom dodirujete zid. Između sebe i zida postavite stolicu, a zatim je podignite na grudi dok vam glava i dalje dodiruje zid. 

Navodno ovaj izazov mogu da ispune samo žene, a, kako prenosi The Sun, naučnici imaju nekoliko teorija zašto je tako. 

Jedni tvrde da je problem u centru za ravnotežu koji je kod žena postavljen nekoliko centimetara niže nego kod muškaraca, dok drugi smatraju da je stvar u dužini stopala koja je kod muškaraca veća. 

– Ženama je centar mase bliži kukovima, dok je kod muškaraca postavljen nešto više. Kad se žene nagnu nad stolicom, njihova masa je centrirana iznad njihovih stopala, a kad se muškarci nagnu, njihova masa je centrirana iznad stolice – objasnio je naučnik Džeremi Džonson. 


Potvrdio je da je centar za ravnotežu kod žena smešten nešto niže, ali on smatra da to nema veze kad se radi o izvođenju ovoga. Dužina stopala, po njemu, ima veze jer su ženska stopala kraća od muških pa se oni s tri koraka unazad postavljaju dalje od zida. 

https://youtube.com/watch?v=-tQ9VgoFxDI

 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Fun