Pretraži

VENERA JE U BLIZANCIMA: Pogled na celokupnu situaciju nam se menja, evo šta obavezno morate da izbegavate do 7. avgusta

Astro
0
Photo: pixabay.com

Venera u horoskopu predstavlja naš ženski princip, naše mogućnosti da se drugima približimo i budemo privlačni, ne samo seksualnim putem. Venera je slika našeg ličnog šarma, naše sposobnosti da privučemo druge, predstavlja materijalnu stranu života ali i duhovne elemente koji su neophodni da bi se ušlo u svet materalnog. Tamo gde se ona nalazi u natalnom horoskopu pojedinca pokazuje način uživanja i primanja osećanja, našu seksualnost, romantiku i lepotu, piše Astro portal.Blizanci su simbol mentalne snage, znanja, prilagodljivosti. Pod vlašću su Merkura – vesnika snalažljivosti, veštog govora, trgovine, pokreta, lukavstva, prevare i krađe. Njihova priroda je nemirna, promenljiva, vedra i nagla. Poseduju mnogostranost koju često okrenu protiv sebe, pa ih ista sprečava da se usredsrede na određeni cilj, a promene i akcije su uglavom same sebi svrha.

Blizanci su simbol preciznosti, analize i dobrog zapažanja. Maksimalno se koriste rečima i vešti su u svim vidovima komunikacije. Često se upuštaju u tračeve i zloupotrebljavaju reči, a bez pravog obrazovanja ili usmerenosti na osređenu oblast postaju preterano kritični, ograničeno uporni i licemerni. Teško podnose svaku vrstu stega, posebno onih koje ih sputavaju u razvoju i ispoljavanju potencijala.

Goran Milekić je astrosimbolički Veneru u Blizancima predstavio, između ostalog, kao sestru, intelektualku, učenicu, radosnu koketu, pametnu, dragu, nasmejanu. Venera u Blizancima je cveće pored puta, lepa ženska ruka, širom otvorene oči i usta, poljubac koji dobija mladić kada izlazi iz automobila.

Ovo je devojka uvek raspoložena za učenje, pisanje, strane jezike, crtanje, govor, recitovanje. Devojka u koju su zaljubljeni svi drugovi iz komšiluka. Venera u Blizancima je ekonomija, marketing, menadžment. Ovo je Venera koja prva pruža ruku, ljupka Venera, radosna i okretna Venera, ona koja se raduje životu i mnogo moralnija, ozbiljnija i odgovornija za ovaj svet nego što to drugi misle.

Tranzirna Venera je, na sreću svih onih kojima je u prethodnom periodu bilo dosadno, iz znaka Bika prešla u znak Blizanaca i sa sobom nosi obećanje da će biti zabavno sve do 7. avgusta. Napustivši sazvežđe Bika, menja se lenost pokretom, dosada humorom, usamljenost druženjem.

Ako uzmemo u obzir da je planeta ljubavi i novca ušla u znak komunikacije i mentalne snage, nije teško zaključiti da će akcenat upravo biti na razgovoru. Ovaj tranzit donosi lepšu i bolju komunikaciju među ljudima. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pojačaće se internet komunikacija, ali i vedriji pogled na svet.

Ova Venera donosi dečiju energiju i radost u svakom novom danu (naravno, treba imati u vidu da svaki tranzit utiče drugačije individualno, u zavisnosti od ostalih pozicija u našoj natalnoj karti). Ono što je sigurno jeste da ćemo biti spontaniji, imati veću želju za druženjem (makar virtuelnim), zabavom, uživanjem. Osmehom ćemo se boriti protiv straha i bolesti.

Promeniće se sada naš pogled na celokupnu situaciju, na trenutak ćemo opet biti deca i dati važnost svemu što nas okružuje. Privlačićemo ljude koji su duhoviti, zabavni, društveni i inteligentni. U emotivnim odnosima fokus se sa telesnog usmerava na mentalno, pa ćemo ljubav izražavati više rečima, a manje dodirima.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Bićemo raspoloženiji za flertovanja i upoznavanje novih ljudi. Ovo je i vreme paralelne komunikacije, pa nije isključeno da u isto vreme komunicirate sa više osoba ili da vi budete nekome druga opcija. Budite na oprezu, jer je ovo Venera koja nije u stanju da bude privržena. Zbog želje za raznolikim iskustvima i radoznalosti, nije sklona stalnim vezama i uvek teži odgovarajućoj slobodi. Odatle, neka vas ne iznenadi ukoliko u narednom periodu ostvarite sjajnu komunikaciju sa nekim i praktično vodite ljubav preko žice, a onda naprasno predmet vašeg interesovanja nestane.

Venera u Blizancima je nestalna i nestabilna u ljubavi, a njeno vrednovanje iste je često površno. Ovo su neplanirani emotivni počeci koji nemaju potencijal da traju (osim ako ostatak horoskopa ne govori suprotno). Dosta ćemo se dopisivati, a možda i zainteresovati za nekoga drugog iako nam je srce “zauzeto” ili dvoumiti oko postojećeg partnera i nekog novog ili bivšeg. Ovo je period itekako slatkorečivih poruka, ali i sjajne manipulacije. Fizički izgled ovde ne igra presudnu ulogu, pa će nam vrlo lako neko privući pažnju igrajući na kartu inteligencije, mladosti, rečitosti i duhovitosti. Tako bi i trebalo biti, zar ne?

Oni koji su u dugim vezama trebalo bi u narednom periodu da izbegnu ozbiljne teme, priču o potencijalnom braku ili zajedničkom životu. Ozbiljne teme ostavite za neke druge dane, budite spontani, zanimljivi i lukavi, pa pružite partneru osećaj slobode. Ovo definitivno nije vreme za zavirivanje u emotivne dubine. Površnost je na snazi, poneki pogled sa strane, možda i neverstvo, a ujutru kajanje. Ova energija donosi potrebu da razmišljamo kratkoročno i da ne pravimo planove za dane koji dolaze. Svaki novi dan, novi je plan.

Ovo je i vreme čitanja. Odvojićemo koji novčić više za neku zanimljivu knjigu, ili ćemo konačno pročitati knjigu koju odavno želimo. Ovo je odličan period za novinare, književnike, administrativne radnike, jer je akcenat na papiru, pisanju i učenju. Trgovina preko interneta doživeće rast, ali i tu treba biti na oprezu jer su ovo dani kada se magla prodaje za dobru cenu.

Venera u Blizancima je put i pokret, voli da putuje, pa nije isključeno da ćete se u narednom periodu pozabaviti planovima oko putovanja, planirati kraće puteve, odmore i izlete, nakon što pandemija prođe. Odnosi sa braćom, sestrama, rođacima, susedima biće značajni.

Kada je novac u pitanju, nije isključeno da će vam novac doći i sa neke druge strane, ne samo od standardnog izvora zarade. Ne zaboravite da su Blizanci dupli znak, a Venera duplira novac i zaljubljivanje. Donosi radost u kupovini, šetnji, druženju, trošenju novca na knjige, putovanja, cipele, ali i produktivnost i kreativnost, želju za pisanjem i priliku za zaradu iz oblasti marketinga, trgovine, elektronskih medija, preko sredstava komunikacije, podučavanja, novinarstva, pisanja.

Povećaće se ambicioznost i odlučnost, pokrenućemo se, završiti neke poslove koji čekaju, pokrenuti više stvari odjednom, aktivirati svoje telo i misli, usredsrediti um na posao, čitati, pisati i konstantno komunicirati. Venera u Blizancima će nas naterati da malo promenimo rutine, odnosno loše navike koje su nas pratile u prethodnom periodu, pa će se manje provoditi vremena u kuhinji (što je bio slučaj dok je Venera boravila u znaku Bika) a više ćemo se posvetiti mentalnom – istraživanju, učenju nekih novih vještina, novih pojmova, jezika, promeni interesovanja.

Dosadno nam neće biti sigurno. Akcenat će biti na otvorenosti, slobodnim zapažanjima, traženju sopstvenih potencijala, ali zadovoljstvu kroz opuštenost, ležernost, reči. Dosta dinamike i mogućnosti da promenite nešto što vas čini nesigurnim i uđete u jednu potpuno novu fazu.

Venera je u trigonu sa Marsom u Vodoliji, što može dati skladnost u emotivnim odnosima, ljupke manire, lepotu, dopadljivost, ali s obzirom na to da se trigon odvija kroz vazdušne znake, ovo nije slika trajnosti i stabilnosti. Ovaj aspekt će naročito lepo uticati na one koji se bave nekom vrstom umetnosti, kreativnosti, jer daje jaku volju i energiju za njihovo konkretno izražavanje.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Čak tri puta, tokom svog hoda znakom Blizanaca, Venera će se kroz apsekt kvadrata povezati sa Neptunom u Ribama, 4. maja, 27. jula, i 20. maja kada bude retrogradna. Venera kvadrat Neptun posebno naglašava ono prethodno navedeno kada su prepiske u pitanju ili emotivne komunikacije koje se budu odvijale u ovom periodu.

Spoj Venere i Neptuna u aspektu kvadrata, još kroz znake Blizanaca i Riba, donosi problem sa nesvesnim i imaginacijom. Ovo je tipična slika prevara, laži, manipulacije, idealizovanja odnosa, a podom pada u realnost.

Ovo može biti bolan period za emotivne veze, mešanje treće osobe, paralelni odnosi, bežanje od stvarnosti u svet fantazije, ali i zloupotrebe, krađe (internet mreže na primer), zloupotrebe droge i alkohola, skandali zbog sumnjivih veza, otkrivanje tajnih odnosa. Bićemo u ovom periodu preosetljivi, osećanja će se povrediti suviše lako, osećaj žrtve će se pojačati, a aktiviraće se i sumnjive šeme za zaradu.

Retrogradna Venera 3. juna će biti u aspektu kvadrata sa Marsom u Ribama, pa neobuzdane strasti mogu izazvati štetu. Ovo je slika napetih odnosa u emotivnim relacijama, nedostatak sposobnosti za lepom komunikacijom, pa će gospoda imati poriv za prostačkim ponašanjem, neobuzdanom energijom i surovim rečima, a dame biti sklone emotivnoj manipulaciji.

Venera će biti retrogradna 43 dana, tačnije, od 13. maja do 25. juna 2020. godine.

Venerin retrogradni ciklus se dešava retko, svakih godinu i po dana u drugom znaku i svakih osam godina u istom znaku. Dobra strana retrogradne Venere leži u šansama za razvoj ličnosti, jer su sve planete u retrogradnom hodu određeni vid introspekcije i putovanja u sebe. Kada neko ima retrogradnu Veneru u natalnom horoskopu, to pokazuje da je u prošlom životu bilo zloupotrebe ili zanemarivanja kada je emotivni život osobe u pitanju. Specifičnosti se tumače kroz kvalitet znaka i karakteristike kuće u kojima se Venera nalazi.

Retrogradna Venera vraća nam nedovršene emotivne priče, tera nas da otkrijemo razlog svoje emotivne nesigurnosti, da preispitamo svoje najdublje emocije, da bolje razumemo razloge zašto nam se nešto dešava na emotivnom ili finansijskom planu. Preispitivaćemo svoje želje i svoja očekivanja, otkriti razlog neispunjenih želja, pa nekima ovaj proces može biti bolan.

Razmišljaćemo i o trenutnom emotivnom statusu, da li je vredno ili nije vredno, da li je to ono što nas ispunjava. Sve što smo do sada gurali pod tepih u emotivnim odnosima, sada ćemo otvoriti. Za vreme retrogradnog kretanja Venere ne savetuje se ulazak u brak ili emotivnu vezu, jer je period nepovoljan za planiranje važnih životnih događaja, osim ako se ne radi o vraćanju na neku staru priču ili ako osoba ima natalno retrogradnu Veneru.

Na polju finansija poželjan je dodatni oprez kada je u pitanju raspolaganje novcem, a naročito treba izbeći zaduživanja, podizanje kredita, ulaganje novca, investiranje, velike trgovine, kupoprodaju nekretnina, vrednih stvari, nakita…

S obzirom na to da će Venera biti retrogradna u znaku Blizanaca, u navedenom periodu otežaće komunikaciju, odnosno doneti osećaj nemogućnosti da na konstruktivan način komuniciramo sa drugim ljudima. Određen vid ograničenja osetiće se i u učenju, koncentraciji, saobraćaju, odnosima sa braćom i sestrama, društvenim mrežama, ali ćemo naučiti lekciju iz samodiscipline, rafinisanijeg načina komunikacije sa drugima, nepromišljenosti i lenjosti.

Retrogradna Venera predstavlja početak jednog potpuno novog ciklusa u emotivnim odnosima, posebno ukoliko naučimo da ne budemo zarobljenici nečega što nas ne ispunjava, ako se suočimo sa sopstvenim strahovima, ako budemo iskreni prema sebi i naučimo da budemo dovoljni sebi bez zavisnosti od drugog bića. Ako naučimo da nam za ličnu sreću nisu potrebni uslovi i ono “ne mogu bez toga…”. Retrogradna Venera će nam pomoći da pustimo. Da donesemo odluke. Da se vratimo slobodi.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro