Pretraži

,,SPALJENA“ VENERA DONOSI VELIKE PROMENE: Evo šta vas čeka na polju ljubavi

Astro
0
Photo: pixabay.com

Ove 2021. godine, Venera je spaljena u periodu od 13. februara do 4. maja. Sunce je izvor vatre te ono uzrokuje spaljenost planeta koje mu se približe. Venera je spaljena kada je u orbiti od 10 stepena udaljenosti od Sunca.

Venera stoji za ljubav i partnerstvo, takođe i užitak, odnosno sve vrste zadovoljstva luksuza i komfora, olakšanja bola i patnje, estetike i lepote i slično. Sve te odlike i potencijali su pod uticajem Sunca, prekriveni njegovim sjajem. Astronomski gledano; u ovim trenucima ne možemo videti Veneru jer je sjaj Sunca prekriva. Tako dolazimo do zaključka da sve odlike Venere neće dolaziti do izražaja u periodu njene spaljenosti, piše astrolog Dean Valentić za Astro portal, a prenosi Lovesensa.

Sunce je ego ili naš ponos, on prekriva Veneru. Zbog ponosa ili ega mogli bismo doneti loše odluke u odnosima. Moguće ja da i neko drugi prema nama nastupi iz ega ili motivisan egom i bahatošću. U svakom slučaju ego se nameće ljubavi i užitku. Zato se tokom ovog perioda se ne preporučuje ulaziti u brak niti održavati slične ceremonije koje su povezane sa ljubavlju i odnosima.

S druge strane vatra simbolizuje strast i naglu manifestaciju kreativnog impulsa. To može biti dobro za kreativne projekte pod uslovom saradnje i uravnoteženih odnosa. Sunce u blizini Venere ima problem: ono prirodno zauzima centar ili želi biti u centru i dominirati, a Venera je planeta odnosa i partnerstva, sklada i saradnje, harmonije i balansa.Da bismo ostvarili dobru saradnju, ali i uspeh u kreativnim ili estetskim procesima trebamo biti spremni staviti ego u džep i podrediti se interesu partnerstva ili kreativnog cilja. Ne treba plašiti strastvene manifestacije naših želja za ljubavlju, estetikom, lepotom, umetnošću i kreativnošću. Bitno je samo biti svestan odnosa Sunca i Venere u ovom trenutku.

Osim svega rečenog, Venera u stanju "spaljenosti" teško daje osećaj samopoštovanja, kao da je teško doći do priznanja ljubavi, osoba se može osećati nesigurno i ne može pokazati privrženost. U poslovima su mogući gubici, a ego se može uplesti u stvaranje dogovora i zajedništva i na taj način stvoriti barijeru u saradnji.

Ostali negativni efekti ove konjunkcije mogu biti i zaslepljenosti spoljnim glamurom što može dovesti do pogrešnih odluka i loših zaključaka i razočarenja u odnosima i pokušajima uživanja i zadovoljstva. Budimo malo više tolerantni u odnosima u ovom periodu, prihvatimo osobu u kompletu; svako ima prednosti i nedostatke.

Pozitivni efekti ove konjunkcije su pročišćenje od pogrešnih osuda o ljubavi i odnosima, spoznaja istine o zadovoljstvu i svrsi uživanja i mogućnost da ljubav i zadovoljstvo, emocije i užitak, spojimo sa istinskom namerom duše.

Sunce predstavlja vatru koja pročišćava i u kojoj žrtvujemo niže vrednosti kako bismo se uzdigli na više nivoe. To znači da se sve povezano sa Venerom u ovom periodu pročišćuje i žrtvuje, nečega se odričemo, kako bismo se mogli uzdignuti do nivoa čiste ljubavi.
 

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro