Pretraži

POSLEDNJI RETROGRADNI MERKUR U GODINI: Decembar donosi pomeranje planete koje će najviše uticati na 4 znaka Zodijaka

Astro
0
broj
Foto: marcos alvarado / Alamy / Alamy / Profimedia

Planeta komunikacije i intelekta od 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. godine biće u retrogradnom hodu.

Dok je Merkur u retrogradnom kretanju, može doći do prekida putovanja, nesporazuma u komunikaciji, slabije koncentracije i neizvesnosti pri realizaciji određenih planova. Posednji ove godine drugačiji je od prethodna dva jer se kreće iz Jarca u Strelca, a to znači da ćete biti nervozniji nego inače.

Sklonost kašnjenju i odustajanju od pojedinih ciljeva, osobine su koje će posebno doći do izražaja u periodu retrogradnog Merkura. A, kako upravlja on komunikacijom, posebno joj se posvetite u ovom periodu kako vam ne bi promakle relevantne informacije. Pokušajte barem, biti pažljivi i voditi brigu o svojim finansijskim i pravnim poslovima i sitnim slovima.

Najviše će pogoditi sledeće horoskopske znakove: Ovnove, Jarčeve, Rakove i Vage.

planete horoskop astrologija
Foto: Irina Dmitrienko / Alamy / Alamy / Profimedia

Šta možete da uradite tokom retrogradnog Merkura?

Trudite se da ostanete fleksibilni i strpljivi. Sačuvajte i negujte razumevanje ne samo prema sebi već i prema vlastitoj okolini koja i sama oseća uticaj Merkura i njegovo negodovanje. Ostavite sebi prostora i vremena. Nemojte požurivati sa zaključcima i ostanite uzdržani u prvobitnim reakcijama na određene događaje.

Svaki projekt kojim se bavite dovršite proverom. Ne samo jednom. Ovo je period kada propusti nisu samo mogući, već uistinu deo svakodnevice. Tek nakon što napravite konkretan plan, donesite odluke. Ne možete zaustaviti svoj život, ali možete razmišljati unapred i pripremiti se.

Mnogi za sav haos s kojim se susreću krive isključivo retrogradni Merkur, ali on nudi i vreme za samoreflekciju i opuštanje te vas navodi da se upitate na šta trošite svoju energiju. Delujete li u skladu s vlastitim potrebama i ulažete li sebe u projekte koji imaju vrednost. Daje vam se prilika započeti uspostavljanje ravnoteže na onim poljima u kojima vam nedostaje.

Zbog svega ovoga već sada izdvojite malo vremena i odmaknite se od okruženja te se ponovno zapitajte ko ste i šta radite, ali ne preduzimajte ništa po tom pitanju dok ovaj period ne prođe.

Kada se završi retrogradni Merkur, neki astrolozi veruju kako nastupa kratko razdoblje prilagođavanja. Reč je o nekoliko nedelja. Ni tada ne žurite. Dopustite nekim greškama u komunikaciji da same nestanu. Ostanite sabrani i posvetite se zaključcima koje ste izvukli te probajte da ih primenite u novim planovima. Merkur vas ne kontroliše, on vas osvešćuje i upućuje, upozorava. Ne bežite od tog dara.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Astro