Pretraži

MESEČNI HOROSKOP OD 20. APRILA DO 20. MAJA: Vladavina Bika donosi brojne promene posebno jednom znaku

Astro
0
Foto: Justin Pumfrey / Caia Image / Profimedia

Sezona Bika takođe donosi pomračenje Meseca 5. maja u znaku Škorpije. Ovo Pomračenje sadrži neke moćne i lične energije koje će nas podsticati da se posvetimo sebi i svojim emocijama. Nečemu može doći kraj ili ćemo možda morati da napustimo veze, uverenja ili navike koje nam više ne služe, ne donose nam dobro.Ovan

Sezona Bika počinje tačno kada i pomračenje Sunca mladog Meseca u Ovnu. Mogu se pojaviti nove prilike. Dok se približavate pomračenju punog Meseca u Škorpiji 5. maja, finansijska pitanja mogu doći na razmatranje. Ovo je dobar trenutak da dovedete svoje finansije u red, posebno u vezi sa investicijama ili dugovanjima. Energija ovog pomračenjapunogMeseca mogla bi da bude prilično intenzivna i dok problemi sa novcem mogu biti na stolu, možda ćete samo osećati kako mnogo emocija buja ispod površine. Ako ovo rezonuje, obavezno odvojite vreme da kopate duboko i otkrijete šta vas zaista muči. Ovde postoji potencijal za neka otkrića. Merkur će takođe biti retrogradan tokom sezone Bika od 21. aprila do 14. maja. Merkur može da stvori efekat usporavanja, ali je odlično vreme da nastavite da radite na svim onim projektima koje ste započeli, ali još niste završili. Jupiter, planeta ekspanzije i obilja, takođe će biti na vašoj strani, pomažući da proširite svoju viziju i iskoristite prilike na putu.

Bik

Ovo je velika sezona za vas, ali Sunce je u vašem uglu i omogućava vam da sijate! Vaša sezona počinje na kraju pomračenja Sunca, što je možda donelo neke iznenađujuće informacije ili nova otkrića. Pomračenja imaju tendenciju da donose sudbinske događaje koji nas guraju dalje na putu naše duše. Razmislite o najvišoj viziji za sebe, a zatim postupajte da se to ostvari. Možda ćete osetiti određeni intenzitet kako se kreće ka pomračenju Meseca 5. maja. Ovo je malo izazovnije pomračenje i mogao bi da dovede do kraja nečega sa čime ste radili poslednjih 18 meseci. Ovo pomračenje Meseca takođe može da izazove probleme u vezi, vodeći vas da se fokusirate na svoje veze sa drugima, ili alternativno, možda ćete naći nekoga ko se oslanja na vas za podršku. Samo budite jasni sa svojim granicama i sve će biti dobro. Merkur će biti retrogradan većeg dela sezone i u svom znaku, što znači da ćete snažno osetiti efekte. Retrogradni Merkur u vašem znaku može stvoriti mentalnu maglu i navesti vas na razmišljanje o prošlosti. Ne možete promeniti prošlost, ali možda postoji nešto što možete naučiti iz nje. 16. maja, Jupiter, planeta ekspanzije, obilja i srebrnih obloga prelazi u vaš znak, omogućavajući vam da požnjete blagodati njegove srećne energije! Imati Jupitera u vašem znaku može proširiti vaš život na nove i zanimljive načine.

Blizanci

Posle vatrene vreline sezone Ovna, sezona Bika donosi prizemljeni sporiji tempo. Merkur, vaša vladajuća planeta, postaće retrogradna početkom sezone 21. aprila, vodeći vas da saberete svoje misli i možda razmislite o putovanju. Ovaj reflektujući prostor bi trebalo da bude dobrodošla promena u brzom tempu poslednjih nekoliko nedelja, pa se pobrinite da očistite misli i koje više ne morate da držite. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja može da vas podstakne da preispitate kako ste odlučili da provedete svoje vreme i kojim projektima želite da posvetite svoje vreme. Ovo je tema koja traje već neko vreme, ali ovo pomračenje ukazuje na prekretnicu ili možda prelaznu tačku u kojoj možete delovati na ono što zove vaša duša. Pošto je ovo pomračenje punog Meseca, možda ćete morati da odustanete od jednog ili dva projekta. Takođe može biti da se projekat na kojem ste radili neko vreme prirodno privodi kraju, omogućavajući vam da pređete na nešto drugo. Energija sezone vas takođe podržava da se nagradite za sav vaš trud! Napravite pauzu, rezervišite spa dan i isključite svoje uređaje. Učinite ono što vam najviše opušta i uživa. Sezona Bika je sve o zadovoljstvu, ali put zadovoljstva može brzo dovesti do preteranog uživanja ili davanja prioriteta kratkoročnim dobicima u odnosu na dugoročne. Imate oštar um, ali samo vodite računa o tome dok putujete kroz sezonu, posebno kada je u pitanju fokusiranje na svoje prioritete. Sezona Bika je sve o zadovoljstvu, ali put zadovoljstva može brzo dovesti do preteranog uživanja ili davanja prioriteta kratkoročnim dobicima u odnosu na dugoročne. Imate oštar um, ali samo vodite računa o tome dok putujete kroz sezonu, posebno kada je u pitanju fokusiranje na svoje prioritete.

Foto: Jean-Marie Guyon - Copyright 200 / CandyBox / Profimedia

Foto: Jean-Marie Guyon – Copyright 200 / CandyBox / Profimedia

Rak

Pomračenje Sunca 20. aprila je moćan za vas, i dok počinjemo sezonu Bika, možda ćete jahati na talasima visoke vibracije. Ovo pomračenje Sunca takođe može pokrenuti misli o vašoj svrsi. Možda ćete se osećati pozvanim da promenite pravce, posebno kada je u pitanju vaša karijera. Ili, alternativno, možda samo razmišljate kako da stvorite više smisla iz svoje svakodnevne rutine. Ovo pomračenje otvara vrata, pa postavite neke namere i vidite šta će doći. Dok počinjemo sezonu Bika, retrogradni Merkur može stvoriti mentalno sporu energiju, ali ovo može biti dobro! Kada se osećamo mentalno tromo, pozvani smo da uđemo unutra i radimo sa svojim intuitivnijim čulima, a to može biti veoma moćno, posebno za vas. Vaša intuitivna čula će verovatno biti izuzetno oštra tokom ovog vremena i mogu vas voditi da skinete slojeve koji vas sputavaju kada je u pitanju da živite svoju svrhu ili da pronađete ono značenje za kojim žudite. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja donosi veliku energiju. Ako ovo osećate, to može biti znak da preuzimate previše ili da možda ne izdvajate dovoljno vremena za zadovoljstvo i zabavu. Mesec je vaša vladajuća planeta, tako da ćete uvek snažno osećati energiju pomračenja, ali ovo je dobro vreme da stvorite više ravnoteže u svom životu. Ovde postoji šansa da se pojavi dublja ljubav,

Lav

Blisko ste povezani sa energijama Sunca. Ovo pomračenje tehnički pada u sezonu Ovna, ali će se njeni efekti preliti u sezonu Bika, koja počinje dan nakon pomračenja. Pomračenje Sunca u Ovnu može vas videti da putujete u inostranstvo, ili će vam se možda otvoriti nova prilika koja će proširiti vaš način razmišljanja. Ovo pomračenje će otvoriti vrata, ali i vama se čini da otvara um. Upoznaćete se sa novim ljudima. Sa vašim umom koji se širi na nove nivoe, videćete da ovo curi u sve oblasti vašeg života. Menjate način na koji razmišljate i ono za šta verujete da je moguće, a promene će uslediti zbog toga. Ovo pomračenje Ovna je deo novog ciklusa sa kojim ćemo raditi do 2025. godine, tako da će biti potrebno vreme da ova ekspanzivna energija promeni i transformiše vaš život. Iako imate ovu neverovatnu ekspanzivnu energiju koja se razvija zahvaljujući pomračenju, Merkur je retrogradan od 21. aprila nadalje. Retrogradni Merkur može da izoštri našu intuiciju, ali i da stvori mentalnu maglu. S obzirom da se vaš um po prvi put otvara novim nivoima, može biti zbunjujuće znati šta da mislite, kako da postupite i koji je najbolji način da krenete napred. Ako se osećate neodlučno tokom sezone Bika, polako. Biće vam korisno razmišljati o dugoročnom planu i preduzeti male, metodične i praktične korake. Trka napred možda neće ići u vašu korist pod ovom energijom. Kada stignemo do maja, dočekuje nas pomračenje Meseca u Škorpiji. Ovo pomračenje Meseca ima intenzitet i može da izazove duboke emocije koje treba da se pojave i izađu da bi se razjasnile. Vaš dom i porodični život mogu biti u centru ovog pomračenja, ali to je prilika da se stvori okruženje pune ljubavi i podrške.

Devica

Sezona Bika počinje na zadnjem kraju pomračenja Sunca. Ovo pomračenje Sunca je snažno i njegovi efekti će se osećati narednih nedelja. Ovo pomračenne može doneti neke važne odluke koje treba doneti. Možda ćete se suočiti sa teškom, ali neophodnom situacijom. Možda ste konačno pozvani da preduzmete nešto što je bilo nestabilno ili vam je već neko vreme bila potrebna vaša pažnja. Vaše finansije takođe mogu biti istaknute i osećate se veoma pozitivno! Ostanite otvoreni prema obilju, jer izgleda da je na vašoj strani. Sezona Bika obično donosi sporiju energiju, ali ovo se dobro uklapa sa vašim zemaljskim kvalitetima Device. Ovo usporavanje će vam dati priliku da dođete do daha i nađete vremena za zadovoljstvo. Sezona Bikova nas uvek podseća da stanemo i pomirišemo ruže i uživamo u društvu onih koje volimo, zato držite ovo blizu srca tokom sezone! Merkur, vaša vladajuća planeta, postaće retrogradna 21. aprila, što će takođe doprineti usporavanju energija. Učenje i upijanje novih informacija iz sveta oko sebe je odličan način da kanališete ovu retrogradnu energiju. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 5. maja dolazi pred kraj sezone i nosi određeni intenzitet. Ovo pomračenje uŠkorpiji može doneti zaključak oko situacije koja vas muči već neko vreme. Možda ćete morati da vodite težak razgovor ili morate da saopštite svoje potrebe.

Foto: Antonio Guillem Fernandez / Panthermedia / Profimedia

Foto: Antonio Guillem Fernandez / Panthermedia / Profimedia

Vaga

Početak sezone Bika je uklesan tačno između pomračenja Sunca u Ovnu i početka retrogradnog Merkura. Ova prelazna tačka u sezonu Bika će doneti intenzitet, a snažne energije će teći kosmičkim nebom, skrećući vašu pažnju na vaše odnose. Kao Vaga, veoma ste dobri u razmišljanju o drugima i zamišljanju sebe u njihovoj koži. Uvek ste zabrinuti za ono što je pošteno i pravedno i veoma ste pažljivi u svom pristupu. Međutim, pod ovim pomračenjem Sunca Ovna, možda ćete morati da budete čvrsti u svojim granicama i sa onim što želite da tolerišete. Komunikacija će ovde biti ključna, pa razmislite o tome šta mislite, a zatim budite jasni u tome kako to izražavate drugima. Iako se možda borite sa vezom, postoji velika šansa da ova borba može dovesti do dublje i značajnije veze. Možda ćete se čak naći u potrazi za podizanjem veze na viši nivo. Pomračenja obično dolaze u parovima, tako da će partner ovom pomračenju biti pomračenje Meseca u Škorpiji 5. maja. Može pokrenuti probleme u vezi sa vašom samopoštovanjem. Ovi problemi samopoštovanja mogu biti povezani sa problemima u vezi sa kojima ste se suočili tokom pomračenja Sunca.

Škorpija

Sezona Bika donosi pomračenje u vašem znaku 5. maja. Ovo će biti delimično pomračenje punog Meseca. Ovo pomračenje će pokrenuti transformaciju koja se odvija u poslednjih 1,5 godina. Ovo transformaciono putovanje pokrenuto je nedavnom postavom pomračenja koja su sva pala u Biku i Škorpiji. Škorpija je, naravno, vaš znak, ali Bik stoji naspram vas na točku Zodijaka, što čini i te pomračenja značajnim. U stvari, kada Sunce sija u Biku, ono se vraća nazad do vas zbog vašeg položaja u kosmosu. Ovaj reflektujući snop koji vam osvetljava put će usredsrediti vaše odnose i način na koji odlučite da komunicirate sa drugima. Ovo nisu samo vaše romantične veze, već i sve veze koje održavate u svom životu. Sezona Bika uopšte, omogućava vam da se osećate otvorenije i povezanije sa drugima, a to će biti pojačano 2023. godine, jer neposredno pre nego što Sunce pređe u ovaj zemaljski znak, imamo moćno pomračenje Sunca u Ovnu. Ako ste se suočili sa teškom situacijom u vezi, ova eklipsa može doneti svežu energiju, navodeći vas da gledate na stvari drugačije ili možda promenite svoju perspektivu na nešto svetlije. Možda ćete se i u ovom trenutku osećati povezanije sa sobom, dozvoljavajući ideji da ste vi vaša najvažnija veza i da se osećate uverljivo. Dok pomračenje Ovna tehnički pada u sezonu Ovna, njegov intenzitet znači da ćemo se osećati ceo april. Međutim, dok stignemo do maja, osetićemo vibracije pomračenja. Kao što je ranije pomenuto, postoji još jedno pomračenje u znaku Škorpije 5. maja. Ovo pomračenje Meseca punog meseca je deo ovog transformativnog putovanja kroz koje ste se kretali. Ovo pomračenje će pokrenuti vašu potrebu da se vratite sebi, da se usredsredite na svoje zdravlje i blagostanje i da se uverite da ste vaša najveća podrška. Njegova energija je duboka i pomoći će da se otkrije sve ono što vas sprečava da ostvarite svoju punu vrednost i potencijal.

Strelac

Sezona Bika počinje na kraju snažnog pomračenja Sunca i mlad Mesec u Ovnu. Ovo je jedan od najvećih događaja 2023. godine, tako da će sigurno biti nešto što ćemo se dobro osećati u sezoni Bika. Ovo pomračenje Sunca će doneti malo lakoće u vaš život. To će otvoriti vrata, doneti nove mogućnosti i, nadamo se, uzbuditi vas životom! Zaista možete kanalisati energiju ovog pomračenja da unesete više radosti, obilja i mogućnosti u svoj život. Iskoristite to u svoju korist tako što ćete postaviti namere, izložiti se i posegnuti za onim prilikama koje ste oduvek želeli. Vrata se mogu otvoriti pod ovim pomračenjem i vi ste na jednom od najboljih mesta u Zodijaku da biste dobili blagoslove. Iako se energija oko ovog pomračenja oseća uzdižujuće, ona takođe nosi određeni intenzitet. Pomračenja imaju tendenciju da donesu transformativne događaje ili događaje iz vedra neba koji na neki način pomeraju smer našeg života. Oni takođe mogu doneti buđenja i trenutke za otkrivanje koji mogu promeniti naš način razmišljanja ili postojanja. Ovo pomračenje može doneti energiju promene u vaš život, a tome bi moglo biti teško da se prilagodite, posebno u početku. Sezona Bika takođe donosi još jedno pomračenje 5. maja. Ovo pomračenje je definitivno teže od ova dva i predstavlja pomračenje punog Meseca u znaku Škorpije. Ovo pomračenje Meseca će nas pokrenuti na dubljem i unutrašnjem nivou. Verovatno je da šta god da ovo eklipsa donese jeste nešto sa čime ćemo se baviti privatno ili u okviru poverenja našeg sopstvenog uma, tela i srca. Sve u svemu, sezona Bika će za vas biti transformativna. Najbolje je da se krećete polako i da se fokusirate na izgradnju čvrste osnove sa svim novim što se pojavi.

Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia

Foto: Lev Dolgachov / Alamy / Alamy / Profimedia
 

Jarac

Bik je zemljani znak, tako da vam ova sezona uvek dobro prija. Osećaćete se prizemljenije i povezanije sa energijama kosmičkog neba, a svaki intenzitet koji se pojavi tokom sezone vatrenog Ovna biće lakše upravljati. Kako se Sunce pomera u Bika, Merkur će ući u retrogradnju 21. aprila. Ovo je prva retrogradna planeta koju imamo od januara, tako da ćemo osetiti efekat usporavanja koji će nam omogućiti da svarimo i integrišemo sve što se dogodilo. Energija retrogradnog Merkura će nam takođe pomoći da integrišemo moćno pomračenje Sunca u Ovnu energije koje su svoj vrhunac dostigle 20. aprila. Ovo pomračenje Sunca je jedan od najvećih kosmičkih događaja u godini, tako da se retrogradni Merkur odmah nakon njega oseća kao znak da dobijamo vremena da radimo, osetimo i varimo njegovu energiju. Ovo pomračenje Sunca će vas voditi da se fokusirate na vezu i zajednicu, kao i na vaš dom i porodični život. Očekuje vas prelepa energija koja će vam pomoći da preduzmete korake da stvorite okruženje pune ljubavi oko sebe. Ovo pomračenje Sunca takođe može biti veoma važno iskustvo za vas, omogućavajući vam da otvorite više svojih viših čakri. Dok putujemo u maj, dočekuje nas još jedno pomračenje u znaku Škorpije. Vrhunac 5. maja, ovo pomračenje punog Meseca nosi neke intenzivne, transformativne energije. Ovo pomračenje Meseca će vam se činiti mnogo ličnijim, i može pokrenuti duboke misli, osećanja ili čak strahove. Možda će vam biti potrebno da kopate malo dublje i da proradite kroz neke bolne emocije da biste se očistili i uzdigli. Osećate se kao da ste pozvani da izađete iz svoje ljuske i izađete u svet, a ovo pomračenje će vas voditi da odbacite sve emocije ili misli koje vas sprečavaju da to učinite.

Vodolija

Sezona Bika počinje odmah nakon pomračenja Sunca i mlad Mesec u Ovnu koji dostiže vrhunac 20. aprila. Ubrzo nakon ovog pomračenja 21. aprila, Merkur postaje retrogradan. Komunikacija će vam biti jako naglašena tokom početka sezone Bika. Pomračenje Sunca pokreće vašu grlenu čakru, a retrogradni Merkur takođe traži od vas da uđete unutra kako biste mogli da komunicirate sa mesta veće jasnoće i veće istine. Komunikacija će biti tema za vas tokom ovog vremena, ne samo kako se povezujete sa drugima, već i kako razgovarate sami sa sobom i kako odlučite da izrazite svoje misli i osećanja u svetu. Dok putujemo dublje u prizemljene, zemaljske energije sezone Bika, možda ćete se naći da usporavate i ulazite u prostor koji ima više refleksije. Ako ne želite da glumite ili žurite napred, oslonite se na to i dajte sebi prostor koji vam je potreban. Sezona Bika teži da se fokusiramo na budućnost i naše dugoročne planove, a ne na kratkoročne. Možda ćemo morati da preduzmemo male, metodične korake napred da bismo došli do svojih ciljeva, umesto da žurimo napred i pokušavamo da se sve desi odjednom. Spora i stabilna pobeda u trci je definitivno moto za vas. 5. maja nas dočekuje još jedno pomračenje, ovog puta pomračenje punog meseca u znaku Škorpije. Pod ovim pomračenjem će se desiti transformacija koja će verovatno izazvati osećanja oko vaše karijere ili više svrhe. Nove mogućnosti za karijeru vam može biti na pomolu, ili ćete možda pronaći projekat ili posao na kojem ste radili koji se prirodno približava kraju. Šta god da se odvija, znajte da pomračenja imaju tendenciju da donose događaje koji nam pomažu da se podignemo do sledećeg poglavlja evolucije naše duše. Verujte u putovanje!

Ribe

Sezona Bika je ispunjena energijom pomračenja, od kojih obe mogu biti veoma transformativne i buđenje na svoj način. Pomračenje solarnog mladog meseca u Ovnuje jedno od najmoćnijih pomračenja u 2023. i dostiže vrhunac neposredno pre početka sezone Bika 20. aprila. Ovo pomračenje otvara vrata, što znači da može doneti prilike, nove uvide i svežu inspiraciju. Vreme je da posadite seme i razmislite šta želite da privučete u svoj život. Sadrži obilnu energiju za vas i može vrlo dobro da vam donese priliku da zaradite više novca ili da na neki način proširite svoj prihod. Osetite se povezanim sa obiljem koje ovo pomračenje pruža! Znajte da ste dostojni i znajte da zaslužujete bogatstvo. Retrogradni Merkur počinje 21. aprila i doneće efekat usporavanja kosmičkog neba. Međutim, ovo usporavanje je dobrodošlo, jer će nam pomoći da svarimo i integrišemo neke od tih energija pomračenja Sunca. Pomračenje Meseca u znaku Škorpije sledi 5. maja. Ovo pomračenje ima određeni intenzitet i može izazvati osećaj nesigurnosti. Umesto da dozvolite da vaše nesigurnosti nadvladaju vas, koristite ih kao gorivo za učenje, da proširite svoje znanje i da ponovo postanete učenik. Dajte sebi malo milosti da se prilagodite svim procesima učenja koji su vam se pojavili. Podsetite se da je u redu ne znati sve i praviti greške usput. Prilika za putovanje se takođe može pojaviti početkom maja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro