Pretraži

Merkur u Raku posebnu sreću donosi za ova 4 znaka

Astro
0
Photo: pixabay.com

Merkur je nakon dugog boravka u Blizancima (gde je bio retrogradan neko vreme) ušao u znak Raka. Ovo su priče o ljubavi i emocijama.

Ovo su i porodična okupljanja i razgovori sa najmilijima. Sećanja na neka davna vremena i pretke. Nostalgija i praštanje. Možda saznamo neku porodičnu dogodovštinu ili tajnu.

Rakovi, koliko god su meki, nežni i osjećajni, toliko su i strastveni i direktni, jer Rak je kardinalna voda. Vreme je sada da izrazimo osećanja, kažemo nekom da ga volimo. Dodirnemo i zagrlimo.Ulaskom Merkura u ovaj znak, govor postaje pun strasti, može se tako svašta izreći. Emocije su na površini i žude da izađu van, bilo pozitivne bilo negativne.

Na samom ulasku u znak Raka, Merkur je dočekao povoljni aspekt sa najsrećnijom planetom Jupiterom, pa na pozitivan način naglašavamo i preuveličavamo stvari. Vrlo smo entuzijastični i optimistični. Ovo je odlična nedelja za pregovore, dogovore i ugovore.

Nakon Jupitera, Merkur ulazi u pozitivan aspekt s Uranom, od 19. jula, što donosi nov pogled na stvari, iznenadna rešenja za probleme za koje smo mislili da su nerešivi, te originalne ideje i inovacije.

Nakon toga sledi odličan aspekt s Neptunom zbog čega će biti mnogo umetničke inspiracije, pa razmišljanja i priča o idealima.

Na kraju Merkurovog prolaska kroz znak Raka, ne dočekuje nas šećer za kraj već opozicija sa Plutonom, što je zahtevan aspekt (krajem jula). Ovo je vreme kada u afektu možemo svašta izreći, kad izlaze stvari na površinu koje su bile pod tepihom.

Emocije su zbog toga izrazito nadražene i snažne te počinjemo biti tempirana bomba. Govor postaje okrutan, pa može doći i do prekida komunikacije.

Ovaj aspekt Merkura i Plutona naročito vredi za one rođene na kraju znakova Jarca, Raka, Ovna ili Vage (ili one koji imaju naglašene planete na kraju ovih znakova).

Najpovoljniji uticaj Merkura u Raku je na Ribe i Škorpije, pa na Bikove i Device (i one koji imaju naglašeni neki od tih znakova).

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro