Pretraži

MERKUR JE PLANETA KOMUNIKACIJE: Pogledajte kako tačno utiče na vaš horoskopski znak

Astro
0
Photo: pixabay.com

Astrolozi smatraju da sam horoskopski znak nije dovoljan kako bi se tačno odredila ličnost i karakteristike neke osobe. Mnoge planete utiču na to kako će se neki čovek ponašati, Merkur je jedna od tih planeta.

——————– Sponsored ——————–

Planeta Merkur utiče na svest, naše interese, ali prvenstveno na našu retoriku. Brine se za to kako ćemo se izraziti i da li ćemo moći logički da se izjasnimo. Naša mogućnost prosuđivanja je takođe pod uticajem Merkura.

Merkur predstavlja komunikaciju, racionalnost, analizu, prilagodljivost i promenljivost. Upravo kroz Merkur smo u mogućnosti da bolje razumemo svet oko nas, jer on funkcioniše kao most između osobe kao jedinke i celog sveta. Merkur vlada našim obrazovanjem, okruženjem, porodicom, prevozom, stilom komunikacije i fizičkom spretnošću.

Pogledajte kako tačno Merkur deluje kad se nađe u određenom horoskopskom znaku:Ovan

Vi uživate u diskusijama. Otvoreni ste, pametni i ne bojite se problematičnih izjava. Premda često prvo mislite na sebe, redovino uspevate da "zapričate" ljude oko sebe. Samouvereni ste govornici i stojite iza svake reči koju izgovorite.  

Bik

Imate istaknut smisao za posao i kad nešto naučite, to više nikada ne zaboravljate. Osim toga, jako dobro znate da slušate, a svoju motivaciju možete da prenesete u poslovni svet i u svoju okolinu. Stojite čvrsto s dve noge na zemlji, ambiciozni ste i imate zdrav ljudski razum.  

Blizanci

Kod vas redovno dolazi do brzopletog razmišljanja pa delujete površno. Često vam se događa da morate da objašnjavate stvari. Imate brzu percepciju, ali ipak vam se događa da zanemarujete svoja osećanja za vreme diskusije.  

Rak

U vašem slučaju razum i osećanja su snažno povezana. Usprkos tome često ne otkrivate svoja osećanja. Pošto vam emocije određuju način razmišljanja, često vam se dogodi da imate osećaj da vas je neko napao – posebno ako malo povisi ton.  

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Lav

Vi ste samouvereni govornici koji žele da impresioniraju svojim intelektualnim sposobnostima. Fokusirani ste na velike stvari, a male radije prepuštate drugima. Sopstveni interesi i mišljenje o sebi često vam smetaju u poslu. Naime, pošto ste toliko samouvereni, često ne puštate svoju kreativnosti da se "razmaše".  

Devica

Govor je vaš talent i toga ste svesni. Takođe ste svesni šta dobro znate i naporno radite za to. Međutim, vaš perfekcionizam može biti prokletstvo i blagoslov istovremeno. Naime, često se događa da se izgubite u detaljima. Zbog toga dolazi do nezadovoljstva koje potom prenosite na ljude oko sebe.  

Vaga

U svojim mislima ste stalno kod svojih prijatelja, porodice i partnera. Pokušavate da im udovoljite. Uvek uspijete da kažete ono što mislite bez da nekoga povredite.  

Škorpija

Vas odlikuje kritično mišljenje i propitujete sve i svašta. Naginjete radikalnim rešenjima jer ste ispitali svaku moguću slabu tačku i znate da nema više razloga za gubljenje vremena. Kad vam neko nešto ispriča, možete to da zadržite za sebe. Zbog svog kritičkog načina razmišljanja događa se da pronalizirate poverenu tajnu pa potom pomognete osobi koja vam se poverila.  

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Strelac

Rado se bavite istinom, pravdom i etikom. Međutim, uopšte volite da se bavite ljubavnim problemima. Nažalost, često vam promakne ono bitno, jer svaku sitnicu detaljno analizirate. To vam otežava da zadržite hladnu glavu.  

Jarac  

Rado planirate i držite se toga što ste naumili. Međutim, bojite se da ćete reći nešto pogrešno. Zbog toga promišljate ozbiljno, fokusirano i motivisano. Ako vam neko zasmeta, teško s njim izlazite na kraj. Naime, treba vam vremena za sebe – da možete da isplanirate sve što biste želeli.  

Vodolija  

Gotovo ništa ne volite kao nove ideja i inspiraciju. Volite kada vas neko inspiriše, ali na kraju mislite, kažete i govorite ono što vi smatrate da je bitno. Za vas je istina važnija od tradicije. Ako nešto mislite, to i kažte – bez oklevanja!  

Ribe

Na vaše razmišljanje deluju vaša osećanja. Zbog toga drugi lako utiču na vas i često završite u suzama. Međutim, možete da shvatite zašto se drugi tako ponašaju – i imate puno razumevanja za ljude oko sebe. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro