Pretraži

MARS U RAKU DONOSI NEŽNOST I RANJIVOST: Evo na šta da se usmerite do 11. juna

Astro
0
Photo: pixabay.com

Planeta Mars koja opisuje našu energiju, način na koji delujemo i aktivnosti na koje usmeravamo najviše pažnje, 23. aprila do 11. juna kretaće se znakom Raka, piše astrolog Julijana Oremović, a prenosi Lovesensa.

Prostor nežnog i emotivnog Raka i nije najbolji dom za ovu borbenu planetu. U narednom će razdoblju naše aktivnosti biti osećajno obojane. Postajemo ćudljivi, osećaji se teže kontrolišu, a to ponekad može otežati ostvarenje planova. Lako se uvredimo, ranjivi smo, reagujemo preosetljivo, uzrujaju nas sitnice.

Usporeno kretanje, preterani oprez (jedan korak napred, dva unazad), nedostatak jednakosti i takmičarskog duha, mogu naročito teško pasti osobama koje su navikle odlučno i energično hrliti prema ostvarenju ciljeva.

Ali ovaj Mars ima nešto što drugi nemaju, a to je snažna intuicija, onaj unutrašnji glas koji će nam ‘pokazati’ da li je nešto dobro za nas ili nije. Kada ste u nekoj situaciji ili u blizini osobe zbog koje u stomaku imate osećaj grča i težine, malo se udaljite da biste videli šta se događa. Nešto nije kako treba. Delujte tek kada se umirite.

Ovo je vreme kada bi mnogi mogli preduzeti neke aktivnosti koje se tiču stanovanja, doma, porodičnih odnosa. Nešto popravljamo u domu, preuređujemo, selimo se, porodične obaveze su u porastu, naročito one roditeljske. Odnos sa decom zahteva više pažnje i energije.

Ovo je zaštitnički raspoložen Mars, pa imamo pojačanu potrebu obezbediti i negovati one koje volimo. Pokazati nežnost, pripadati nekome. Zaštititi bližnje od problema, čak i do te mere da njihove terete preuzmemo na sebe.Tuđe reakcije doživljavamo lično, ponekad se ne znamo odbraniti, reći "ne", dopuštamo više nego što možemo podneti, popustljivi smo nekada i na vlastitu štetu. Zaziremo od direktnog sukoba i suočavanja, povlačimo se tamo gde se osećamo sigurno, u oklop raka – tamo nam niko ništa ne može.

Skloniji smo i potisnuti ljutnju, a sve što je potisnuto traži izlaz prema spolja.

Ali kada napadamo činimo to pod motom – napad je najbolja odbrana. Odbrambeni mehanizmi su silno jaki.

S ovim se Marsom možemo vraćati u prošlost, na neka stara mesta kako bismo videli ima li tu još nešto za nas. Uspomene nas mogu obuzeti do te mere da smo skloni pokleknuti i vratiti se u nešto što smo napustili.

Strah je jedan od većih problema sa kojima se susreće ovaj nesigurni Mars, pa možemo olako odustati od nekih aktivnosti i planova koji nas primoravaju da izađemo iz zone sigurnosti.

Ali ovo je i zagrljajni Mars, dodir koji leči, uteha, tišina, dubinski osećaj dobra koji nas pokreće i motiviše, brižnost, toplina. Sada se možemo utopiti u zagrljaju osobe koju volimo, osetiti se sigurno, zaštićeno. Intimnost i bliskost su njegove snage, samo ako se usudimo otvoriti svoje srce.

Osim jake intuicije, ovaj Mars je i silno maštovit, kreativan, umetnički nastrojen, pa tokom ovog tranzita možemo više uživati u nekom hobiju i aktivnostima koje nam pune dušu.

Duge šetnje i boravak uz more, vodu imaju lekoviti i opuštajući efekat.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro