Pretraži

HOROSKOP ZA RETROGRADNU VENERU: Ne treba da donosimo velike odluke!

Astro
0
Photo: pixabay.com

Ovaj period simbolizuje ponovno rođenje Venere i preporod našeg srca, piše Lovesensa.

Venera je boginja ljubavi, lepote, kreativnosti, umerenosti i novca. Vlada ženskom energijom i podstiče nas da usporimo i cenimo lepše stvari u životu.

Tokom retrogradne Venere, ako u našim odnosima sa drugima, sopstvom ili novcem, postoje stare rane ili pukotine na duši, one mogu da se dignu na površinu kako bi bile oproštene, očišćene i zaceljene.

Kako se Venera kreže retrogradno od 12. do 13. maja do 24. do 25. juna, u znaku Blizanca, zaroniće u podzemlje, podstičući nas da ispitujemo velika pitanja sopstvenog srca.Zamislite da boginja Venera poslušno deluje u nevidljivim delovima vaše srčane čakre ili energetskog polja srca, umirujući temelj, peglajući nabore i čineći da se šire pozitivne emocije.

Dok Venera deluje na našem srčanom polju, pomaže nam da se povežemo sa istinskim JA i vodi nas da delujemo i osećamo pravu ljubav koju negujemo us vom srcu.

To je razlog zašto pod retrogradnom Venerom nikada nije pametno donositi velike odluke, jer emocije često nadvladaju radost.

Iako možemo primiti nove uvide i mudrosti, uvek je najbolje sačekati dok Venera ne izađe iz retrogradnosti kako bismo imali potpunu priču.

Pod ovom retrogradnom Venerom 2020. godine, možda ćemo se pronaći i obnoviti teme o srcu koje su bile aktivne od marta do jula 2012. godine, jer smo tada poslednji put imali retrospektivu Venere u Blizancima i od oktobara do novembra 2018. godine, jer je ovo bio poslednji put kada smo doživeli retrogradnu Veneru.

Šta je srcu potrebno da se oprosti i očisti od ovih vremenskih okvira?

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Ponovno rođenje Venere

  1. juna Sunce i Venera se poravnjavaju, što se smatra ponovnim rođenjem Venere. Upravo u ovom trenutku Venera će početi da se pojavljiva kao jutarnja zvezda.

U ovoj fazi retrogradnog putovanja dostižemo novu svest. Ovo je onaj snažni "aha" trenutak gde je čišćenje emocija završeno i Venera može da započne sadnju semena za sledeći ciklus.

Iako ovaj trenutak jasnoće može biti moćan i neverovatan pokretač otvaranja i aktiviranja srca, ove godine je prisutan još jedan sloj na koji moramo obratiti pažnju.

Pet retrogradnih planeta i Venera

Venera ide retrogradno zajedno sa pet drugih planeta – Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. To će dodati teški osećaj refleksije koji ćemo, a možda ćemo se naći i u situaciji da se zaustavimo i krenemo.

Možda se osećamo nesigurno kako da krenemo napred ili zbunjeno u vezi sa najboljim postupcima.

Uporedo sa tim, Venera takođe čini neka usklađivanja sa Neptunom, planetom iluzije, mašte i snova, ali i konfuziju.

Neptun može doneti lepu, poetičnu i romantičnu energiju, pomažući da otvorimo naša srca, ali isto tako može učiniti da se osećamo malo razočarano i može nam otežati postavljanje granica sa drugima.

Datumi ovih poravnanja su 3. maj, 20. maj i 27. jul. Obratite pažnju na ono što vam se u tim danima dešava i možda zapisati svoje misli i osećanja.

Dok je prisutna ta Neptunova energija, protivotrov je komunikacija, ne samo sa drugima, već i sa sobom. Razlog za to je što će se Venera biti retrogradna u zodijaku komunikacije, Blizancima.

Photo: pixabay.com

Photo: pixabay.com

Retrogradna Venera u Blizancima

Važno je da u ovom periodu naučimo kako da izgovorimo istinu, ali isto tako i slušanje saosećanja.

Da bismo bili efikasni komunikativni, moramo naučiti da slušamo celim svojim telom. Moramo da slušamo ne samo druge, već znakove Univerzuma i naših tela.

Odvojite trenutak da stavite ruku preko srca i lagano pitajte svoje telo – Šta ti je trenutno potrebno?

Poslušajte odgovor koji lebdi gore i sledite mudrost. Sledeći put kada se nađete u svađi, režite pauzu i pitajte drugu osobu – šta vam stvarno treba? Onda postavite sebi isto pitanje.

Komunikacija je temelj svakog zdravog odnosa, uključujući odnos koji imamo sa svojim telom, umom i dušom.

Retrogradna Venere može biti odličan trenutak za započinjanje prakse dnevnika. Cilj je da se svakodnevno vodi najmanje 10-15 minuta bilo prvo ujutro ili poslednje noću.

Može biti neverovatno kakva saznanja i inspiracija može doći do vas.

Uporedo sa klasičnim dnevnikom, možda biste želeli da vodite i dnevnik snova. Uz prisutnu i ovu sanjivu energiju Neptuna, verovatno je da naši snovi mogu sadržati snažne tragove i intuitivnu mudrost iz koje zaista možemo naučiti.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Astro