Pretraži

Poznata pevačica izazvala buru osvetničkom pesmom posvećenom bivšem, pa upala u velike probleme: Izdavačka kuća je tuži za plagijat!

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Miley Cyrus

Popularna pevačica Majli Sajrus privukla je veliku pažnju osvetničkom pesmom koju je posvetila bivšem nakon što ju je prevario, a sada je poznata izdavačka kuća tuži za plagijat.

Majli Sajrus je godinama bila jedan od omiljenih zvezda, koja se još kao tinejdžerka proslavila kao čuvena Hana Montana, u istoimenoj seriji, a kasnije i filmu. Ubrzo nakon toga, osim kao glumica ona se proslavila i kao velika muzička zvezda, a njeni hitovi su dosezali veliku popularnost.

Ipak, ona se jedno vreme povukla i napravila dužu pauzu kada je izbacivanje pesama u pitanju, a onda se početkom prošle godine vratila jednim velikim hitom. Naime, ona je tada izbacila singl „Flowers“ koji je nedeljama bio najslušaniji i na top listama širom sveta. To je bio njen prvi muzički projekat posle nekog vremena, nakon kog je napravila dužu pauzu.

Foto; Valerie Macon / AFP / Profimedia

„Osvetnika pesma“, kako su je mnogi nazivali, s obzirom da je nastala nakon što je saznala da je njen suprug Lijam Hemsvort prevario.

I premda je pesma dobila veliku popularnost i zaradila velike količine novca, čini se da bi sada sve moglo da krene drugačijom putanjom.

Naime, kompanija Tempo Music Investments podnela je tužbu protiv Majli Sajrus zbog kršenja autorskih prava, navodi Daily mail. Oni tvrde da je poznata numera zapravo kopija numere Bruna Marsa, pod nazivom „When I Was Your Man“ iz 2013. godine. Oni navode da te dve numere imaju sličnu melodiju i harmonije kao i refren.

O toj sličnosti komentarisalo se i nakon promocije hita Majli Sajrus koji joj je doneo veliki uspeh na ovogodišnjoj dodeli Gremi nagrada.

Tempo Music optužuje pevačicu u njenu izdavačku kuću da su svi imali pristup Marsovoj pesmi, iako gotovo svi imaju pristup toj numeri, dostupnoj na raznim medijima.

Svakako, ono što je činjenica kada su ove dve numere u pitanju, jeste da su obe bile na prvom mestu Billboard Hot 100 liste.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz