Pretraži

Tokom pada Facebooka otkriveno šta zapravo rade sa našim slikama (FOTO)

Hi-Tech
0
Photo:Flickr

Tokom nedavnog masovnog pada Facebooka, Instagrama i WhatsAppa korisnici su imali problema pri slanju i učitavanju medijskog sadržaja, a neki su primetili jedan, kako navode, jeziv detalj. 

——————– Sponsored ——————–

Naime, iako nisu mogli da vide fotografije na Facebooku i Instagramu, mogli su da vide tagove koji opisuju šta se nalazi na fotografijama.

Poznato je da Facebook koristi veštačku inteligenciju kako bi identifikovao objekte i osobe na fotografijama i automatski im dodaje tag, ali neke ljude je ovaj detalj ipak prilično uznemirio. 



Iz Facebooka navode da je primarni razlog korišćenja tagova na ovaj način olakšavanje korišćenja ove društvene mreže osobama koje imaju problema s vidom, ali nije poznato da li koriste ove podatke u svrhu oglašavanja.

Ovakav način tagovanja fotografija otkriva puno ličnih podataka o korisnicima: koji su im hobiji, imaju li ljubimce, nose li naočare, imaju li bradu i slično, to mogu da budu informacije koje korisnici ne žele da podele. 

Sudeći po reakcijama na Twitteru, čini se da mnogi nisu znali da Facebook analizira slike na taj način. 

– Ne spominjemo da se neke fotke ne učitavaju, ali da su na njima tagovi za prepoznavanje objekata? Pomalo jezivo.

– Nema slika, ali tagovi su tu. Nije to novost, ali je jezivo. Objavila sam screenshot nečijeg profila, ovi su opisi jako tačni.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Hi-Tech