Pretraži

NOVA HIT SERIJA SA ZVEZDOM „IGRE PRESTOLA“: Ukoliko ste voleli „Černobil“, obožavaćete „Zonu usijanja“ (VIDEO)

Popcorn
0
Screenshot: Youtube/National Geographic

Serija "Černobil" je oduševila svet i tako pokazala da postoji veliki interes za istorijskim tragedijama i da se takav sadržaj, usprkos teškoj atmosferi, može da se pretvori u veliki hit. 

——————– Sponsored ——————–


Uskoro stiže nova serija, takođe zasnovana je istinitim događajima koja će sigurno oduševiti sve ljubitelje ovog žanra. Naime, "Zona usijanja" je triler koji se sastoji iz šest delova, a sniman je po istoimenom bestseleru Ričarda Prestona o epidemiji virusa ebole u Americi. 

U glavnoj ulozi je Džulijana Margulis koja glumi Nenski Džaks, veterinarku i naučnicu sa Instituta za zarazne bolesti američke vojske, a koja je 1989. godine postala glavna naučnica odgovorna za proučavanje virusa ebole.



Inače, termin "hot zone" ili "zona usijanja" se odnosi na mesto na kojem se proučavaju uzročnici bioloških opasnosti kao što su ebola, AIDS i slične smrtonosne bolesti.

Serija započinje u Keniji, 1980. gde se tamošnji lekar tokom rutinskog pregleda pacijenta susreće se s njemu nepoznatim simptomima bolesti koja će uskoro da zapreti celom čovečanstvu. 

Priča se seli devet godina u budućnost, u istraživački centar u Virdžiniji, i prati koloniju primata zaraženih ovom bolešću. Istraživački centar je smešten samo 30 km od glavnog grada Amerike, a ovo je ujedno i prvi trenutak u kojem srećemo potpukovnicu u Institutu za medicinska istraživanja američke vojske, Nenski Džaks. 


Uz njenu upornost, naučna istraživanja otkrivaju strašnu istinu u vezi sa situacijom koja prisiljava vojsku da preuzme inicijativu kako bi sprečila epidemiju. 

Pored Džulijane, u seriji se pojavljuje i Lijam Kaningam, jedan od glavnih glumaca u "Igri prestola".

https://youtube.com/watch?v=6YxNYnHTxAg

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Popcorn