Pretraži

NAKON BROJNIH USPEHA U SVETU GLUME: Relja Popović dobio ulogu u popularnoj seriji „Besa“

Showbiz
0
Photo: Promo/Luka Trajkovic

Nakon brojnih filmskih uloga koje je tumačio tokom svoje karijere, Popoviću se ponovo ukazala prilika da pokaže svoj glumački talenat, i to u seriji koja je veoma gledana.

  • Ulogu Igija, na radost mlađe populacije koja prati seriju oživeće Relja Popović najavila je Korolija.

Prema njenim rečima za razliku od prve sezone serije "Besa" koja je pratila sudbine tri glavna junaka Uroša, Petrita, i Dardana, u drugom delu popularnog tv formata fokus se širi i na mlađu generaciju.



Podsetimo, Relja je završio Fakultet dramskih umetnosti, a osim uspešne muzičke karijere, može se pohvaliti i glumačkom. Popović je počeo da ređa role od 2003. i da radi sa velikim imenima iz sveta glume, kada je dobio prvu ulogu u kratkom filmu "Dremano oko", režisera i scenariste Vladimira Perišića. Pomenuto ostvarenje je iste godine prikazano na Filmskom festivalu u Kanu.

Relja je 2009. godine snimio film "Obični ljudi" sa istim režiserom. Reč je o drami u kojoj igraju Boris Isaković i Miroslav Stevanović. Njena premijera održala se 15. maja 2009. godine na Kanskom festivalu, a premijeru u Srbiji je doživeo 10. decembra iste godine. Publika je imala priliku da gleda film i na festivalima u Majamiju, Sarajevu, Trstu i Stokholmu. Proglašen je najboljim filmom 15. Sarajevo film festivala. Relja je osvojio nagradu „Srce Sarajeva” za najbolju mušku ulogu, kao i nagradu za najboljeg glumca na festivalu Kotbus u Nemačkoj.

Dve godine kasnije glumio je Skinheda Vuka u hit komediji "Parada". Igrao je sa najvećim glumačkim imenina poput Nikole Koje, Marka Nikolića, Mire Stupice, Gorana Navojeca, Gorana Jevtića i drugih. Film je osvojio nagradu za najbolji scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. Godine 2012. je ostvario epizodnu ulogu u seriji "Dušana Milića Folk", gde je igrao organizatora muzičkog takmičenja.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz