Pretraži

„ŽIVELI SMO OD 10.000 MESEČNO“: Voyage progovorio o teškom odrastanju i borbi sa siromaštvom

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/voyage.mp3

Kao što je već poznato, Mihajlov otac Milan rado je kao telohranitelj Zorana Đinđića i primio je metak 12. marta 2003. godine kada je ubijen premijer.

Nakon toga, Voyage se sa svojom porodicom preselio u Francusku, a taj period mladi izvođač pamti po tome što su živeli na ivici siromaštva.Sada je Veruović rešio da detaljnije progovori o tome i otkrio da je u tom periodu mafija pretila njegovoj porodici, te da su im životi bili ugroženi:

  • Nakon Zoranovog ubistva mafija je pretila mojim roditeljima, čak su i mom bratu i meni životi bili ugroženi. Majka i otac su se plašili za našu bezbednost i zbog toga su odlučili da se odselimo iz Srbije. Otišli smo u Strazbur u Francusku. Imao sam godinu i po dana, a brat nepune tri. Roditeljima je bilo mnogo teško. Trpeli su veliki pritisak i dugo su živeli u paranoji šta će i kako dalje. Postoji tu mnogo stvari koje ja još uvek ne znam, zbog toga ne mogu u potpunosti da se otvorim na ovu temu, ali znam da nije bilo nimalo bezazleno – započeo je Voyage svoju životnu priču za Hit Informer i dodao da su se njegovi roditelji u inostranstvu teško snalazili:

Screenshot: Instagram/voyage.mp3

Screenshot: Instagram/voyage.mp3

 

Nisu govorili ni engleski, ni francuski. Tata se oporavljao od rane od metka koju je zadobio u predelu leđa, pa je majka više provodila vreme s bratom i sa mnom. Bio sam mali kada se sve to desilo i nisam ni znao šta znači kada je neko ranjen, šta je atentat, a šta pištolj… Bez obzira na sve, borili su se da nas izvedu na pravi put i za kratak period su uspeli da se prilagode i obezbede nam najosnovnije potrebe – ispričao je on.

Nakon godina provedenih u Francuskoj, on se sa porodicom vratio u rodni Beograd i to onda kada su bili sigurni da će biti bezbedni.

  • Roditelji nisu želeli da brat i ja odrastamo kao Francuzi, već kao Srbi. Kada su shvatili da možemo da budemo sigurni u gradu u kom smo se rodili, vratili smo se u Beograd. Brat i ja smo 2007. godine upisali Osnovnu školu "Kralj Aleksandar I", on drugi, ja prvi razred. Do šestog razreda sam bio miran kao bubica, a onda, kada sam ušao u pubertet, postao sam buntovan. Potukao sam se milion puta. Nikada nisam započinjao prvi, ali sam se bez razmišljanja branio. Nikad nisam dozvoljavao nikome da me ponizi – iskreno je rekao Mihajlo, koji je dodao da su ga u školi često ismevali:
Screenshot: Instagram/voyage.mp3

Screenshot: Instagram/voyage.mp3

 

Brata i mene su zadirkivali zbog toga što smo bili malo asocijalni i što nismo hteli da se družimo sa ostalom decom. Razlog tome su traume i događaji iz našeg detinjstva. Dok su drugi klinci igrali loptu i lastiš, mi smo se krili od mafije. To su životne situacije kroz koje ne treba da prolazi nijedno dete! Kao klinac, nisam mogao da razumem drugu decu i tu njihovu lagodnost, a oni nisu mogli da razumeju zašto sam ja toliko ćutljiv. Mislili su da imam neke smetnje u razvoju, ali bio sam naučen da budem ćutljiv i pazim na brata i sebe.

Reper otkriva da su kao porodica živeli skromno i maltene bili na rubu siromaštva, te da su ekskurzije bile čist luksuz. 

Brat i ja nikada nismo išli na ekskurzije. Kada bi roditelji primili platu, većina novca je odlazila na komunalije i račune, a onda nam je ostajalo 10.000 dinara da nas četvoro i pas kog smo čuvali izguramo ceo mesec. Mnogo puta se dešavalo da ne jedemo, nismo svaki dan imali tri obroka dnevno. Nikada nisam dobijao nove stvari. Uvek sam ih nasleđivao od starijeg brata – napomenuo je popularni izvođač i dodao:

PHOTO: IDJTV

PHOTO: IDJTV

 

Odrastao sam u patikama i jaknama svog brata. Baš zbog toga smo obojica rano počeli da zarađujemo. Brat se sa 15 godina zaposlio preko omladinske zadruge i nosio gajbe, radio od jutra do mraka, cepao je ruke da bi imao za džeparac. Kada se na kraju meseca vraćao sa zarađenih 25.000 ili 30.000 dinara, osećali smo se kao da je doneo milione – poručio je on.

Voyage je danas jedna od najvećih muzičkih zvezdi na domaćoj sceni, a ovim poslom počeo je da se bavi, kako kaže, iz kompleksa, a tek onda iz ljubavi:

– Počeo sam da repujem zbog kompleksa. Muzičari su uvek bili šmekeri.To mi sada deluje kao grozan razlog. Kasnije sam shvatio  da imam talenat i sada mogu da kažem da se muzikom bavim iz ljubavi jer to volim, a ne zbog nekih kompleksa – zaključio je Voyage.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz