Pretraži

Zendeja odgovorila na optužbe da „Euforija“ promoviše konzumiranje droge kod tinejdžera

Showbiz
0
Photo: Instagram/zendaya
  • Naša serija ni na koji način nije moralna priča koja uči ljude kako da žive svoj život ili šta bi trebalo da rade – rekla je 25-godišnjakinja za Entertainment Weekly.

  • Ako ništa drugo, osećaj "iza" Euforije, ili šta god da smo oduvek pokušavali da uradimo sa njom, jeste da pomognemo ljudima da se osećaju malo manje usamljeno u svom iskustvu i svom bolu. I možda se osećaju kao da nisu jedini koji prolaze kroz to ili se bave onim sa čime se bave.

Prošle nedelje, pomenuta organizacija je objavila izjavu za TMZ o pristupu serije upotrebi droga, seksu i nasilju.

  • Umesto da produbi želju svakog roditelja da zaštiti svoju decu od potencijalno užasnih posledica zloupotrebe droga i drugog visokorizičnog ponašanja, HBO-ova televizijska drama, Euforija, bira da pogrešno veliča i prikazuje upotrebu droga, zavisnost, anonimni seks učenika srednjih škola, nasilje i drugo destruktivno ponašanje kao uobičajeno i rasprostranjeno u današnjem svetu – navodi se u saopštenju.

  • Žalosno je što su HBO, društveni mediji, recenzenti televizijskih programa i oglašivači izabrali da nazovu seriju "revolucionarnom", a ne da prepoznaju potencijalne negativne posledice po decu školskog uzrasta koja se danas suočavaju sa neuporedivim rizicima i izazovima mentalnog zdravlja – nastavlja se u saopštenju.



Organizacija D.A.R.E. je dodala da bi želela da razgovara sa kreatorima serije kako bi „sarađivali“ i podelili svoju zabrinutost.

Nedeljna epizoda našla se u njihovom fokusu zbog Ruinog recidiva. U epizodi pod nazivom „Stand Still Like the Hummingbird“, ceo sat je bio posvećen Ruinoj priči nakon što je Džuls (Hanter Šafer) otkrila njenoj majci Lesli (Nika King) da je ponovo počela da se drogira.

Epizoda je počela sa Lesli i Ruinom sestrom, Giom, (Storm Reid), koja je intervenisala kada je Lesli otkrila da se rešila Ruinog kofera punog droge.

Kao rezultat toga Ru se nosi sa posledicama koje su se javile zbog izbegavanja lečenja, bežanja od majke i policije i krađe.

Reid je razgovarala sa ET-om o snimanju epizode.

  • Bilo je teško – rekla je Reid.

  • Osećam se kao da su sve te scene, u kojima moramo zaista da pokušamo da je sateramo u ćošak i damo joj do znanja da uništava sebe, teške.

  • Ne bih rekla za mene, nije teško na glumačkom nivou – dodala je ona.

  • Ali, kao, ja sam čovek i iako postajem ovaj lik i ulazim u njegovu kožu, ja sam osetljiva, emotivna osoba i da samo budem u tom prostoru ili u tom stanju uma ili čak da mislim da ljudi prolaze kroz ovo svakodnevno je srceparajuće. Dakle, imam sreću da igram ove sjajne uloge, ali ponekad je teško.

Druga sezona Euforije se emituje nedeljom u 21:00 na HBO i HBO Maks.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz