Pretraži

ZABRANA ABORTUSA U AMERICI: Oglasila se Megan Markl povodom ove teme

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Entertainment Tonight

– Zdravlje i život žena u ovoj naciji su sada ugroženi – Rekao je američki predsednik Džo Bajden.

Mnoge poznate ličnosti oglasile su se tim povodom, među njima je i Megan Markl.

–  Ovo ima veoma stvaran uticaj na ženska tela i živote od sada. Žene dele priče o tome kako je njihova fizička bezbednost dovedena u opasnost. One koje imaju uslove će putovati da bi izvršile abortus, a one koje nemaju mogle bi da pokušaju da ga izvrše na nebezbedan način, uz ogroman rizik – rekla je Megan.



A onda je otkrila i zbog čega je odmah reagovala.

– Neki će morati da nabavljaju pilule za abortus u nelegalnim apotekama. Tu je i grupa žena sa anomalijom ploda, kojima će biti potrebna hitna medicinska pomoć, te će biti ostavljene na milosti i nemilost lekara i advokata dok se ne utvrdi da li im trudnoća zaista ugrožava život. Šta ovo govori ženama? Da naša fizička sigurnost nije važna, i kao rezultat toga da ni mi nismo važne. Ali jesmo. Žene su važne. I ovo je jedan od razloga što sam odmah reagovala – poručila je ona.

– Ova pitanja su sistemska, međusobno povezana i mogu se sprečiti. Ove odluke najviše utiču na obojene žene, a posebno crnkinje, jer većina nas nema isti pristup zdravstvenoj zaštiti, ekonomskim mogućnostima, resursima za mentalno zdravlje… lista se nastavlja. Teško je proceniti šta će ova odluka učiniti ovim zajednicama – rekla je Megan Markl.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz