Pretraži

,,VOLIM DA BUDEM ŽENA“: Adel na meti osuda nakon što je osvojila rodno neutralnu nagradu

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/Recording Academy/GRAMMYs

Britanska pevačica Adel je to rekla na dodeli Brit nagrada u utorak kada je dobila nagradu za umetnika godine, novu kategoriju koja spaja nekadašnju nagradu za najboljeg muškog umetnika i najbolju žensku umetnicu.

  • Razumem zašto se naziv ove nagrade promenio, ali zaista volim da sam žena i da sam umetnica. Ja radim! – rekla je ona i dodala:

  • Zaista sam ponosna na nas, zaista, zaista jesam.

Uprkos podršci publike u ogromnoj londonskoj O2 Areni, njeni komentari su brzo izazvali gnev na mrežama. Ona se suočila sa optužbama da je transfobična ili transekskluzivna radikalna feministkinja.

  • Molim te, ne, Adel ne možeš biti transfobična – rekao je izvođač po imenu Džejkob svojim hiljadama pratilaca na Tviteru.

  • Ko bi pomislio da je Adel transfob i da će iskoristiti svoju platformu da pozove na uništenje trans zajednice. Posebno zbunjeni tinejdžeri – objavio je drugi  korisnik Tvitera.

Drugi su se žalili da su „izgubili poštovanje prema Adel“ i da više neće „potrošiti ni centa na njenu muziku“, primetio je londonski Tajms.



Napadi su naveli mnoge njene fanove da pređu u odbranu 33-godišnje zvezde.

  • Hvala Adel. Samo, hvala. Zato što si izgovorila dve reči koje su tako ocrnjene. Žena. Ženski rod – tvitovala je autorka i aktivistkinja za izbeglice Onjali Rauf.

Autorka i konsultant za medije Džejn Sajmons takođe je rekla da ne zna „da li da plače ili da vrišti” zbog najnovijih napada.

  • Pre deset godina, da je neko rekao da će žena biti kritikovana zbog misaonog "zločina" kada kaže da voli biti žena, nasmejao bih se tako smešnom predlogu. Sada se to dešava – napisala je ona.

U članku u časopisu Spectator, Debi Hejton je rekla da je Adel rizikovala da se pridruži grupi „talentovanih žena” poput autorke „Harija Potera”, koje su „nemilosrdno gonjene i proganjane, samo zato što su se zalagale za svoj pol”.

„Adelina poruka ženama i devojkama bila je inspirativna. Evo jedne žene, koja je prodala desetine miliona albuma, koja je rekla svetu da je ponosna što je žena. To je nešto što treba slaviti, a ne osuđivati – napisala je ona.

Ona je rekla da su „devojkama potrebni uzori, a sinoć je Adel došla do uspeha. Za to zaslužuje aplauz, čak i veći nego što je dobila za svoju muziku.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz