Pretraži

VIZUELNO LEPŠI: Saveti kako najjednostavnije „izdužiti“ figuru

Showbiz
0
Photo: pixabay.com

Jednobojna garderoba
Postoji razlog zašto niže devojke najčešće viđamo u jednobojnim kombinacijama. To zaista izdužuje telo i stvara iluziju visine. Ipak, to ne znači da morate zaboraviti na različite boje i uzorke, ali potrebno je pripaziti na njihovo kombinovanje.

Obuća
Cipele i sandale u boji kože učiniće da noge izgledaju duže, a špicasti modeli su posebno dobri. Ako su vaš adut uski gležnjevi, odaberite cipele s visokom štiklom i ukrasnim kamenčićima koji će privući pažnju.

Prikrivanje nedostataka
Ako imate kraći torzo, zaboravite na oversize jakne i radije odaberite kraće modele. Žene uskog struka treba da kombinuju crop topove s visokim, širokim pantalonama.

Suknje i haljine
Midi suknje su odličan odabir za žene nižeg rasta, a idealne su one koje dosežu tek nekoliko centimetara ispod kolena. One će istaknuti vaše atribute i skrenuti pažnju s visine. Ukoliko ipak  ne želite da se odreknete dugačkih haljina, birajte one koje imaju duboki šlic sa strane. 

Pantalone i farmerke
Široke pantalone visokog struka odgovaraju svim tipovima građe, ali posebno dobro pristaju nižim damama. Izbegavajte plitke modele jer će uz njih noge izgledati kraće.

Kaiš
Što širi kaiš – to niže izgledate, smatraju stilisti. Upravo zato, kaiševe treba izbegavati kad god je to moguće.

Majice i košulje
Majice sa vezom na kragni ili upadljivom aplikacijom u gornjem delu privući će poglede ka vašoj glavi, pa vašu visinu niko neće ni primetiti. Što se tiče dezena, odaberite one sa uspravnim prugama jer ćete u suprotnom izazvati kontraefekat (uz vodoravne pruge izgledaćete niže i šire).

Frizura
Kada su u pitanju frizure, ne ustručavajte se da otkrijete vrat. Podignite kosu visoko tako da vrat dođe do izražaja ili se ošišajte na kratko.

Aksesoar
Od pratećeg aksesoara najviše će vam pristajati tanje čoker ogrlice koje treba da budu u visini ključne kosti.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz