Pretraži

U PROŠLOSTI BI ME SPALILI: Anđelina Džoli objasnila zašto je svetu potrebno više žena kao što je ona

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/CBS News

Glumica Anđelina Džoli na meti je tabloida otkako je raskinula sa Bredom Pitom i krenula u sudsku borbu za starateljstvo nad decom.

——————– Sponsored ——————–

Pojedini su je osuđivali kao majku i pričali da je loš roditelj, a sada je glumica rešila da "uzvrati udarac" u autorskom tekstu za američki "Elle" i pokaže zašto je svetu potrebno više žena kao što je ona.

  • „Opake žene“ su samo žene koje su umorne od nepravde i zlostavljanja. Žene koje odbijaju da prate pravila i kodekse za koje ne veruju da su najbolje za njih ili porodicu. Žene koje se neće odreći svog glasa i prava, čak i pod rizikom smrti ili zatvora ili odbacivanja od strane porodica i zajednica. Ako je to opakost, onda je svetu potrebno više opakih žena – napisala je Anđelina u svom tekstu.

Ona je dodala da bi u prošlosti bila spaljena zbog onoga što jeste, kao i da je veoma ponosna na sebe. Ima veliku želju da svima pokaže svoju snagu. 

Glumicu je posebno razbesnelo kada je dadilja njene dece pričala kako je loša majka i da ne ume da vaspitava naslednike. 



  • Često govorim svojim kćerkama da je najvažnije da razviju svoj um. Nema ničeg atraktivnijeg, čak biste mogli reći i očaravajućeg, od žene sa nezavisnom voljom i sopstvenim mišljenjem – napisala je Anđelina Džoli i počela priču o pravima žena:

  • Žene bi mogle biti optužene za veštičarenje zbog nezavisnog intimnog odnosa, zbog toga što govore o politici i religiji, ili se drugačije oblače. Da sam živela u ranijim vremenima, mogla sam više puta biti spaljena na lomači prosto zbog toga što bih bila ono što jesam.

Anđelina je aktivistkinja za ljudska prava, naročito za prava žena, pa često govori na tu temu. U svom tekstu za američki magazin naglasila je koliko je bitno boriti se sebe, ali i podržavati druge.

– Ne bude se žene svako jutro sa željom za borbu. Želimo da budemo u stanju da budemo blage i negovane, graciozne i voljene. Nisu svi rođeni da se bore. I nemamo nikakvih magičnih moći. Ono što imamo je mogućnost da podržimo jedne druge i radimo s mnogo neverovatnih muškaraca koji vrednuju i poštuju žene kao one koje su im jednake – zaključila je ona.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz