Pretraži

TRAP OD VARDARA PA DO TRIGLAVA: Đorđe Trbović i Relja Popović učestvovali na tribini u okviru Weekend Media Festivala u Rovinju

Showbiz
0
Foto: Matija Habljak, PIXSELL

Trap, koji je proteklih godina uspeo da se upiše na kartu najstreamovanijih muzičkih žanrova u svetu, fenomen je koji je premostio kulturne i jezičke barijere stvarajući vezu među mladima (a i starijima) širom regiona.

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

 

Odgovore na pitanje da li je trap "rock'n'roll Generacije Z" ponudili velikani trap scene Relja Popović i Zembo Latifa, ali i predvodnici i stručnjaci muzičke industrije – Đorđe Trbović, suosnivač i izvršni direktor IDJ-a, i Milan Majerović-Stilinović, ZAMP, uz moderiranje Ide Prester.

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

Đorđe Trbović, Foto: Matija Habljak, PIXSELL

 

  • Trap je prvi žanr koji je zaista ujedinio celu publiku i izbrisao granice koje su muzičarima pređašnjih generacija bile nepremostive. Trap je pokazao da smo ipak jedno zajedničko tržište, što je dobar temelj za puno rasprava – opisao je Milan Majerović-Stilinović, ZAMP, na panelu „Trap od Vardara pa do Triglava“ ovaj muzički fenomen koji je osvojio svet, sa čime su se složili i ostali učesnici panela – Relja Popović, Made in BLKN, Zembo Latifa i Đorđe Trbović, IDJ.
Foto: Matija Habljak, PIXSELL

Relja Popović, Foto: Matija Habljak, PIXSELL

 

Latifa je dodao da bi se trap mogao uporediti s rock 'n' rollom mlađe generacije koja se u tome uspela pronaći.

Zahvaljujući ovom žanru, koji je originalno nastao u SAD-u, ujedinio se prostor Balkana te je postao zajednički jezik kojim pričaju mladi, što pokazuje snagu muzike kao sredstva za spajanje ljudi i promicanju zajedništva.

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

Foto: Matija Habljak, PIXSELL

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz