Pretraži

„SVAKIM NOVIM PROJEKTOM PREVAZIĐEM PRETHODNI“: Maraš predstavio publici novi singl, pa otkrio neobične detalje sa snimanja spota

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/MARAŠ

Ovaj mladi umetnik, crnogorskog porekla, sa dugogodišnjim prebivalištem u Beogradu, ovog puta dolazi sa nešto drugačijim zvukom. Komercijalna numera "Ruski Rulet" nije ni nalik prethodnom soul-trap žanru. U pitanju je veoma pevljiv afrobeat koji će vas i te kako razmrdati.



Spot je sniman u Beogradu na više lokacija, a na pitanje da li postoji neka anegdota sa samog snimanja koju bi nam rado prepričao, Đorđe odgovara:

– Za tih petnaest sati snimanja, pored jako dobre zabave i kvalitetnih kadrova, bilo je nekoliko anegdota i zanimljivosti. Počevši od toga da mi je glavna ženska uloga, atraktivna Sara, potpuno ponela šou, kako na samom snimanju, a tako i sada po samom izlasku spota, pa sve do toga da smo na kraju morali snimati bez dimnih mašina budući da su se u startu iz više razloga aktivirali senzori u hangaru u kom smo snimali veliki deo spota, i da osoblje hangara nije ekspresno reagovalo, mogli su sav trud, organizacija i materijal pasti u vodu.

Sam naziv pesme "Ruski Rulet", nosi poprilično opasno značenje. Da li osećaš neku odgovornost zbog same izvedbe?

– Tako je, kao što znamo u pitanju je najopasnija igra na svetu, ali jedino što je "opasno" u mojoj pjesmi je eto taj naziv, jer se ruski rulet u ovom tekstu maltene graniči sa metaforom. Ma koliko bila brza, i što bi tinejdžeri rekli, izgasirana, u pitanju je zapravo ljubavna pesma u kojoj tekstopisac samo pokušava da dočara na kakve je sve stvari spreman, za samo još jednu noć sa tom nekom fatalnom ženskom osobom. Pa čak i u spotu radim opasne stvari, u velikom broju plejbekova stojim na viljuškaru, a visina je verovatno jedina stvar koje se zaista iskonski plašim. U svakom slučaju, verujem da će publika pažljivo čuti sve, i da neće "suditi knjizi po koricama".

Kakva su očekivanja od ovog projekta i kakvi su prvi utisci?

 – Baš sam u svojoj najavi na društvenim mrežama pisao o tome. Jedino očekivanje i cilj koji imam, uvek, čime god se bavio, je da svakim novim projektom prevaziđem prethodni. Dok god se ide uzlaznom putanjom, i daje svaki atom snage, kreativnosti, inspiracije i energije u projekat, nema razloga za brigu. Sada je na publici da oceni i donese svoj sud. Elem, prve reakcije su jako ohrabrujuće, kako na mrežama a tako i van njih. Vidim da ljudi kače klipove iz svojih automobila dok u pozadini svira moja numera, to je dobar znak.

Da li si i dalje sam zadužen za izradu svojih pesama ili si se u nekim segmentima oslonio na možda neki tim ljudi?

 – Kao i ranijih puta, što se pesme tiče, tekst i muziku sam radio ja. Za bit i aranžman zadužen je bio Kemal Čuljević, koji se krije pod nadimkom Wizard, a koji je sve traženiji i angažovaniji u regionu kada su aranžmani u pitanju. Kad je u pitanju zvuk, odnosno miks i mastering, i ovog puta sam taj dio prepustio neverovatnom uhu Dragana Ponjevića, PonkSound-a, koji sve to dovede na viši nivo.
Što se tiče ekranizacije, prvi put sarađujem sa nadaleko poznatim imenima u svetu video produkcije, Branislavom Pećaraninom i Filipom Mijajlovićem Pryme-om, i oduševljen sam koliko je taj duo profesionalan, talentovan i organizovan. Sve je ispalo savršeno.

Da li i dalje nailaziš na prozivke kada je u pitanju tvoje umetničko ime, koje ti je ujedno i prezime?

– Sve manje, ne znam da li je to dobro ili loše. Prvo sam se nervirao, onda sam prihvatio jednostavno da ljudima nikad ne možeš ugoditi, posebno onima koji prvo bace određeni hejt i povežu te s vrelom asfaltom, pa tek onda uđu na deskripciju projekta da vide kako se ko zove, ili 'pak ne uđu nikad. Sada mi se čini da su malo uhvatili predaha, na momente se pitam da li je bolje kad se ipak diže prašina, a onda pomislim da su verovatno sada samo malko informisaniji, što je skroz kul.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz