Pretraži

Stihovi Đoleta Balaševića od sada i u čitankama!

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ djordje_balasevic_official

Kako navode mediji, od ove godine u udžbeniku za osmi razred, izdavačke kuće Klet, našla se njegova "Drvena pesma", dok su u nižim razredima svoje mesto našle pesme "D-mol" i "Devojka sa čardaš nogama".



Fanovi Đorđa Balaševića na društvenim mrežama oduševljeno komentarišu da su znali da se to moralo desiti i da su pesme "panonskog mornara" zasluženo ušle u nastavu u školi.

Maja Sokolović Ignjačević, jedna od autora Kletovog udžbenika muzičke kulture, kaže da je Đorđe Balašević jedan od naših najvećih kantautora u oblasti pop muzike, da mu treba dati na značaju i upoznati mlađe genracije sa njegovim radom.

– Nama je bio cilj da približimo Balaševića, ali i druge autore koji su zadužili naše društvo, mladima. U našim udžbenicma se pojavljuju Šaban Bajramović, Đorđe Balašević i Zdravko Čolić, ali i brojni strani popularni bendovi i autori. U udžbeniku za osmi koji je odobren i treba da bude objavljen ima čitavo jedno poglavlje o popularnoj muzici gde smo uvrstili sve žanrove od džeza, bluza, popa, roka, hip-hopa – rekla je ona za medije. 

I nastavnici muzičke kulture smatraju da je Balaševiću mesto u udžbenicima, jer je on deo našeg identiteta.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz