Pretraži

SADA I ZVANIČNO: „Blinding lights“ je najbolja pesma svih vremena

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/The Weeknd

Hit pesma objavljena je 29. novembra 2019. godine, kao drugi singl "The Weekend" sa četvrtog studijskog albuma "After Hours".


Samo dva meseca nakon što je pesma izašla, bila je u top-100 pesama Bilbordove lestvice. A, nakon što je punih 90 nedelja singl proveo na toj listi, "Billboard Hot 100" odlučio je da numeru kanadskog izođača Abela Makonena proglasi za najbolju svetsku pesmu.

Kako su istakli zaposleni u Bilbordu, odluka za to nije bila laka, jer, kako kažu, pesme mogu dobiti titulu najbolje tek nakon što se ona procenni na osnovu više faktora, uključujući nedelje provedene na listi, kao i tačne pozicije na listi, pri čemu nedelje na 1. mestu zarađuju najveću vrednost, a nedelje na 100. mestu zarađuju najmanje.

Još od prvobitnog objavljivanja pesme na "Billboard Hot 100", numera je oborila rekorde u prodaji i strimovima. Spot za pesmu izašao je početkom 2020. godine, koji je do sada na Jutjubu pregledan više od 500 miliona puta.

Pre "Blinding Lights", plesni hit Chubbi Checker-a „The Twist“ iz 1960. godine nosio je prestižnu titulu od 2008. godine.

Inače, "Billboard Hot 100" je standardna lista pesama u muzičkoj industriji u Sjedinjenim Američkim Državama, koju nedeljno objavljuje Bilbord magazin. Rangiranje na listi se zasniva na prodaji (fizičkoj i digitalnoj) i onlajn strimingu u SAD.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz