Pretraži

Rijana donirala 15 miliona dolara za borbu protiv klimatskih promena

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/TheEllenShow

Ona je to uradila preko svoje Fondacije "Clara Lionel" tako što je novac uplatila na 18 organizacija koje se bore protiv klimatskih promena.

Klimatske katastrofe rastu po učestalosti i intenzitetu, pri čemu se najčešće pogađaju zajednice tamnije puti, kao i ostrvske nacije.

Photo: Instagram/ririgalbadd

Photo: Instagram/ririgalbadd

Rijana je poznata po svom filantropskom radu, pa je tako još 2017. dobila nagradu "Humanitarac godine" sa Harvarda. Ona je u svom pozdravnom govoru govorila o razlozima doniranja za obrazovanje i druge poduhvate.

  • Kada sam imala pet ili šest godina, sećam se da sam gledala TV i videla reklame dece kako pate u drugim delovima sveta. U jednom trenutku u reklami je rečeno da sa "donacijom od 25 centi možete spasiti život deteta", a ja sam pomislila: "Pitam se koliko 25 centi mogu da uštedim da spasem svu decu u Africi" – zapitala se ona tada i dodala: 

  • Rekla sam sebi da kada porastem, kada se budem obogatila, spasiću decu širom sveta.



Rijana je inače 2012. godine pokrenula Fondaciju "Clara Lionel", koja je nazvana po njenim bakama i dedi Klari i Lajonelu Brejtvejtu. Pored finansiranja projekata za klimatske promene, fondacija je takođe podržala one pogođene prirodnim katastrofama.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz