Pretraži

,, RADIM TO SA ŽALJENJEM…“ Novak Đoković podelio tužne vesti

Showbiz
0
Photo: Instagram/djokernole

Naime, Novak Đoković neće biti kandidat na izborima u Savetu igrača ATP, a razlog tome je novo pravilo koje je usvojila ATP.

U svom najnovijem saopštenju koje je podelio na Instagramu, Đoković je pojasnio situaciju svojim fanovima. 



– Želeo bih da podelim sa vama novosti u vezi sa mojom nominacijom za sledeće izbore za ATP Savet igrača – započeo je on. 

  • Pre svega, želeo bih da kažem da mi je, kao i uvek, velika čast što imam kontinuiranu podršku i poverenje u igračima koji su me ponovo nominovali da u veću služim našim zajedničkim interesima. Moja prva reakcija bila je da prihvatim nominaciju i da, ukoliko budem izabran, dam sve od sebe da zaštitim interese igrača. Ipak, samo nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me stavlja u nezgodnu poziciju. Prema novom pravilu, svi igrači koji su članovi novoformirane Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) ili bilo kog udruženja koji imaju „sukob interesa” ne mogu da budu birani u Veće igrača. Kao što znate, ja sam deo PTPA, organizacije koja je osnovana nedavno bez bilo kakve namere da bude u konfliktu sa ATP. PTPA tek treba da bude u potpunosti struktuirana i njena dugoročna vizija tek treba da bude detaljno ustanovljena. Iako PTPA nema nikakvu nameru da se bori protiv ATP nejasno je kako će ATP u budućnosti gledati na nju – rekao je on, pa nastavio. 

Nažalost, u skladu sa najnovijim razvojem situacije, osećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata. Ne želim da stvaram bilo kakve nejasnoće i konflikte u Savetu igrača i izborima. Radim to sa žaljenjem i teškog srca. Kao i uvek, veoma sam strastven kada je u pitanju zastupanje stavova pred Savetoms. Iskreno verujem da postoji put koji bi umnogome popravio živote mnogih igrača, posebno onih nižerangiranih i koji bi mogao da ima snažan pozitivan uticaj na tenis u celini. Uveren sam da PTPA to može da postigne u skoroj budućnosti. Pre nego što zaključim ovo saopštenje želim da izrazim svoje uverenje da je izuzetno važno da ne ulazimo u bilo kakve konflikte jer je to u interesu našeg sporta. Nadam se da će se to u budućnosti odnositi na sve organizacije igrača i na sve nivoe organizacije ATP -završio je obraćanje prvi reket sveta, te poželeo svima uspešnu i dobru 2021. godinu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz