Pretraži

PUBLIKA NIJE RAZUMELA PRIČU: Relja o svojoj numeri ,,Oguccio sam je“

Showbiz
0
Screenshot: IDJTV

Pesma ,,Oguccio sam je" je za veoma kratak period pobrojala velike simpatije publike i visoko je pozicionirana na samom Trendingu na Youtube-u. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da ju je uradio sa svojim producentima, a nas je zanimalo kako je došao na tu ideju.

  • Kada smo završavali album Elitnih Odreda "Oko sveta", upoznao sam Ivketa i Đoleta, koji su vremenom postali moji glavni producenti i veliki prijatelji. Oni su još tada smimali pesme koje smo svi mi koji smo tada snimali u tom studiju (Elitni Odredi, Rasta, Cvija) mnogo voleli, ali nikad nisu želeli da budu u prvom planu. Oduvek je postojala ideja da nešto uradimo zajedno, i evo to se sad, vrlo spontatno dogodilo.

Kako je Relja istakao, on je i više nego zadovoljan kako su se oni snašli u novoj ulozi, te je bio vrlo jasan.

  • Razvalili su – rekao je on. 


Popović je priznao da su je Đole bio skeptičan kada mu je pokazao pesmu, te da je bio prilično izenađen kada je Relja predložio da zajedno snime pesmu.

  • Mislim da su bili izenađeni da se uopšte meni takva pesma svidela. A ja sam znao da ukoliko ja ne budem na toj pesmi će to ostati jos jedna njihova pesma koju će slušati samo naši drugari, a želeo sam da odem šire od toga – rekao je on i priznao da je i on doprineo tekstu, koji je vrlo provokativan.

  • Ja sam pisao samo poslednji deo pesme. Suštinski refren koji je uradio Đole me je kupio na prvo slušanje. Zvuči kao banalno nabrajanje marki, a ima nekoliko podkonteksta koji se bave temom jedog tipa mladih devojaka danas. Govori o tome šta je njima važno, i šta im je dovoljno za sreću. I u tom smislu, lik u pesmi može da kupi sreću njegovoj partnerki, a ta stvar nije nikakav tabu, samo je naš pristup temi drugačiji.

Međutim, i pored brojnih pregleda, on je istakao da publika ipak nije shvatila suštinu pesme. 

  • Deluje mi da veliki deo publike ne razume pesmu dalje od pominjanja marke garderobe i sata. Donekle me je to iznenadilo, jer pesma nije o tome. Pesma govori o tome da je materijalizam postao ekvivalent za sreću, a da ne kritikuje takav svet, samo ne žmurimo na ono što je oko nas. Pesma može da se čita i kao ironična ili satirična, ali u suštini je nama bila samo dobra za*****cija na temu novca i sreće. Ljudi po navici ne mogu da odvoje da ako o nečemu govoriš u prvom licu, zapravo si samo narator određene priče. Naša svaka pesma ima temu, tako i ova, ali ne razume publika baš uvek zašto o određenoj temi pričam,  ako to ne živim.

On se osvrnuo i na ostale svoje pesme, sa kojima je napravio paralelu, ali i istakao koje nove numere su mu autobiografske i koje govore o njegovom životu. 

  • Autobiografija je u mojim starim pesmama, a od novijih je u "Tugi iz poršea" i "Takvi kao ja". Suštinski bih svaku pesmu mogao da radim pod drugim pseudonimom, jer svakoj temi pristupam iz drugog lika. Ne osuđem okolinu, samo je opisujem.

S obzirom na to da mu se svaka numera u jako kratkom vremenskom periodu nađe u trendingu, otkrio nam je da li mu je to bitno i da li mu laska što publika toliko voli njegovu muziku. 

  • Laska mi što su mi puni klubovi deset i više godina, što vremenom dobijam novu, zreliju publiku, što u zadnjih nekoliko godina moju muziku sluša i "krug dvojke" i dijaspora. Samo je slušaju na drugi način.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz