Pretraži

PROBLEM: Velika Britanija nema slobodnu arenu za održavanje Evrovizije

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/ eurovision

U pitanju je izuzetno složen događaj koji zahteva dugu pripremu, a to prema informacijama kojima "BBC" raspolaže, znači da producenti moraju da imaju na raspolaganju dvoranu šest do osam nedelja pre nego što počne takmičenje najboljih pesama Evrope.Još uvek nije poznato ni koji će grad biti domaćin Evrovizije 2023. godine, jer će se tek u petak znati ko ulazi u uži izbor.

Sada je gotovo sigurno, navodi "BBC", da će datumi nekih turneja morati da se odlože ili otkažu kako bi se napravilo mesta za Evroviziju u maju.

Medžik Majk, Andre Riu i Elton Džon su među onima koji imaju rezervisane koncerte u tom periodu u mestima koja su u konkurenciji za održavanje takmičenja, uključujući Liverpul, Lids i Glazgov.

Kako odluka gde će se iduće godine Eurosong održati nije donesena odmah, to je ujedno značilo da televizijska kuća "BBC" ima manje vremena od drugih za postavljanje složene produkcije.

Gradonačelnik Bristola kaže da su prijavljeni za domaćina, uprkos tome što nemaju arenu, ali su se obavezali da će izgraditi mesto za događaj za manje od devet meseci.

Svi ostali gradovi s arenom koja može da primi 10 hiljada gledatelja i ispunjavaju uslove za nadmetanje suočavaju se s istim problemom.

Iz više arena rekli su za "BBC News" da će se, ako se odabere njihovo mesto, razgovarati s rezervisanim produkcijama, ali nisu mogli da odgovore na upite o finansijskim troškovima, jer je to u ovoj fazi samo hipotetički i svaki ugovor za događaj je drugačiji.

Tagovi

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz