Pretraži

Ko je nasledio milione princeze Dajane? Dva člana porodice nisu ispoštovala njene želje, a jednom muškarcu je pripala velika suma novca

Showbiz
0
Credit: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Princeza Dajana poginule je u tragičnoj saobraćajnoj nesreći pre 27 godina, ipak njen život i dalje nastavlja da fascinira javnost, a njena smrt kao i testament obavijeni su velom misterije.

Dajana je važila za jednu od najvoljenijih pripadnica britanske kraljevske porodice, a iako se 1996. godine razvela od tada princa, danas kralja Čarlsa, ona je u očima naroda ostala njihova princeza.

Lejdi Di, kako su je mnogi zvali, tragično je izgubila život u saobraćajnoj nesreći 1997. godine, a ceo događaj je i danas obavijen velom misterije i fascinira ljubitelje teorija zavere. Iza sebe je ostavila dva sina koja je dobila u braku sa Čarlsom, princa Vilijama i princa Harija koji su u trenutku njene pogibije imali 15, odnosno 12 godina.

Iako je u trenutku nesreće imala samo 36 godina, Dajana je već imala sastavljen testament, a mnoge je iznenadila činjenica da je i pored toga što se razvela od Čarlsa, nekadašnja princeza imala imovinu u vrednosti od 30 miliona dolara.

Za poverenika i izvršioca svog testamenta izabrala je svoju majku, lejdi Frensis, i jednu od svojih sestara, lejdi Saru.

Prema Cheat Sheet-u, testament princeze Dajane, koji je potpisala četiri godine ranije i zatim izmenila nekoliko meseci nakon razvoda, diktirao je sledeće:

75 procenata njenog nakita i ličnih stvari trebalo je da bude podeljeno između princa Vilijama i princa Harija, dok bi preostalih 25 procenata bilo podeljeno između čak 17 kumčadi princeze Dajane. Ostatak njenog imanja (u vrednosti od 21 miliona funti, što bi danas iznosilo oko 25.8 miliona dolara) trebalo je da bude stavljeno na čuvanje za prinčeve do njihovog 25. rođendana.

U decembru 1997. godine, majka i sestra princeze Dajane otišle su na sud i dobile „nalog za izmenu,“ koji im je omogućio da raspodele njenu imovinu na drugačiji način od onog koji je ona navela u testamentu.

Prema nalogu za izmenu: Dva princa ne bi dobila svoje delove imovine do svoje 30. godine (iako bi počeli da primaju prihode sa 25 godina).

Credit: Lord Snowdon / Shutterstock Editorial / Profimedia

Umesto podele 25 procenata nakita i ličnih stvari Lejdi Di, svako od kumčadi dobilo bi jedanu uspomenu, koji bi izabrali izvršioci testamenta. A sve to ne bi se dogodilo dok mlađi princ, Hari, ne napuni 30 godina 2014. godine.

Više od milion dolara Dajana je ostavila Fondaciji, kojom takođe upravljaju njena deca, a svaki od dvojice prinčeva dobio je jednako „parče“.

Fondaciji su pripale i sve luksuzne haljine i nakit koji je posedovala, pa se njihove supruge Kejt Midlton i Megan Markl neretko posluže ikoničnim primercima iz arhivske kolekcije.

Zanimljivo je i to da se u testamentu spominje i voljeni batler princeze, Pol Barel, kom je ostavila pozamašnu sumu od 70.000 dolara.

Ipak, ono što ostaje misterija jeste zašto je porodica princeze Dajana ignorisala njene prvobitne želje i promenila testament samo nekoliko meseci nakon njene smrti.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz