Pretraži

Kraljevska porodica priprema planove za SAHRANU kralja Čarlsa, a sudbina kraljice je neizvesna! Izvori tvrde da princ Vilijam ne podnosi maćehu

Showbiz
0
Credit: Pool / Zuma Press / Profimedia

Planovi za sahranu kralja Čarlsa navodno stvaraju ozbiljne tenzije u kraljevskoj porodici, jer se postavljaju pitanja o nasledstvu krune i budućem odnosu princa Vilijama i Kamile, vojvotkinje od Kornvola.

Poznato je da kraljevska porodica unapred priprema planove u slučaju smrti monarha, od trenutka njihovog stupanja na presto do same smrti.

Prema izveštajima, nakon dijagnoze raka kralja Čarlsa, započete su pripreme za njegovu smrt, kao i za sam dan njegove sahrane, ali komentator Tom Sajks iz „Dejli Bista“ sugeriše da su ovi planovi izazvali razdor unutar Bakingemske palate.

Sajks navodi da se odnos moći između Čarlsa i Vilijama promenio nakon kraljeve dijagnoze, a sve su češće spekulacije da se izvršna vlast i uticaj prebacuju ka princu Vilijamu.

Credit: i-Images / Eyevine / Profimedia

Takođe, Sajks ukazuje na moguće probleme za vojvodu od Saseksa, princa Harija. On sugeriše da bi Hariju bilo lakše da pregovara sa kraljem Čarlsom nego sa kraljem Vilijamom ako odluči da se vrati kraljevskim dužnostima. Navodni izvor blizak kraljevskoj porodici izjavio je da Hari veruje da bi imao još 20 godina sa ocem kao glavnom figurom kako bi popravio njihov odnos, te da ne bi objavio svoju kontroverznu knjigu „Rezerva“ da su Vilijam i Kejt vladali.

U aprilu je otkriveno da su planovi za eventualnu sahranu kralja Čarlsa (kodno ime Operacija Menai Bridž) revidirani zbog sve većih zabrinutosti u vezi sa njegovim zdravljem.

Izveštaji takođe sugerišu da će smrt kralja Čarlsa značajno uticati na kraljicu Kamilu, koja navodno nije posebno voljena niti omiljena kod princa Vilijama, koji je samo „toleriše“. Postavljaju se pitanja gde će kraljica Kamila živeti kada Vilijam postane kralj, s obzirom na njeno ograničeno lično bogatstvo.

Credit: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Govori se da kralj Čarls želi da princ Endru napusti svoju rezidenciju, Kraljevsku ložu, kako bi se Kamila uselila nakon njegove smrti. Međutim, sugeriše se da Endru odbija da to učini, računajući na to da će ovaj problem biti nisko na Vilijamovoj listi prioriteta kada postane kralj.

Ove tenzije dolaze nakon što se kralj Čarls i kraljica Kamila pripremaju da završe jednu od najtežih godina svog života sa dozom kraljevskog glamura, organizujući svoju drugu državnu posetu ove godine u decembru.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz