Pretraži

SVET JE IZGUBIO PRIJATELJA: Preminuo Metju Peri, godinama se borio sa zavisnošću, otkriven potencijalni uzrok smrti

Showbiz
0
metju peri
Foto: Youtube printscreen/ABC News

Svetski mediji sinoć su preneli vest o iznenadnoj i tragičnoj smrti holivudskog glumca. Kako se navodi Metju Peri je preminuo usled posledica davljenja.

Peri je pronađen u hidromasažnoj kadi, odnosno đakuziju u svom stanu u Los Anđelesu. Kako navodi neimenovani izvor za američke medije, u blizini tela glumca nisu pronađeni nikakvi narkotici i policija ne sumnja na nasilnu smrt ili pokušaj ubistva.

Metju Peri proslavio se ulogom Čendlera Binga u jednoj od najpoznatijih serija svih vremena – „Prijatelji“. Peri je rame uz rame sa Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisom Kudrou, Metom LeBlankom i Dejvidom Švimerom, zasmejavao narod punih 10 sezona. Ostao je upamćen po brojnim pošalicama, koje se i dan danas navode i liku koga su voleli milioni.

Iako je njegov lik bio vedar i zabavan, Peri se iza kulisa borio sa sopstvenim demonima. Kako je naveo u svojim memoarima, glumac se dugi niz godina borio sa zavisnošću od droge i alkohola, a naročito je bio zavistan od analgetika. Kroz godine je stvorio zavinosnost prema vikodinnu, čak i dok je bio deo „Prijatelja“, i više puta je boravio u rehabilitacionim centrima. Neverovatan je i šokantni podatak je da je bio na detoksikaciji čak 65 puta.

Kako je naveo, on je u jednom trenutku imao samo dve posto šanse da preživi. To se dogodilo nakon što mu je usled dugotrajne zloupotrebe raznih supstanci puklo debelo crevo. Tada je imao 49 godina. Dve nedelje je bio u komi i proveo je mesece u bolnici. On je istakao da je želeo da podeli svoje bolno iskustvo nakon što je sada siguran da se više neće prepustiti ‘mračnoj strani’.

Ceo Holivud i svet danas oplakuje odlazak glumačke legende. Metju Peri nije imao dece. Pre nekoliko godina bio je veren sa Moli Hurvic, ali njihova veza je trajala samo šest meseci.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz