Pretraži

Preminuo čuveni režiser Žan Mark Vale, kolege se opraštaju od njega

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/The Hollywood Reporter

Režiser je preminuo u svojoj kući u blizini Kvebek Sitija u Kanadi, rekao je za medije publicista njegove producentske kuće.

– Bio mi je prijatelj, kreativni partner i stariji brat. Maestro će jako nedostajati, ali je prijatno znati da će njegov prelep stil i upečatljiv rad koji je podelio sa svetom živeti i dalje – rekao je u izjavi Nejtan Ros, partner u Valeovoj produkcijskoj kući "Crazyrose" i dodao:

– On je takođe bio veoma brižan čovek koji je uložio sebe celog sebe uz svakog glumca kojeg je režirao. Šokirani smo vestima o njegovoj iznenadnoj smrti i izražavamo naše iskreno saučešće njegoj porodici.

Od režisera se oprostila i HBO kuća, na kojoj se prikazivala Žanova serija "Velike male laži".

https://youtube.com/watch?v=z-lcsQrJ1Hc


– Žan-Mark Vale je bio briljantan, žestoko posvećen filmski stvaralac, zaista fenomenalan talenat koji je u svaku scenu uneo duboko visceralnu, emotivnu istinu. 

Kameron Bejli, izvršni direktor Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, odao je počast, opisavši ga kao "neverovatan talenat".

Inače, Žan je tokom protekle decenije režirao ostvaranja u kojima su glumile poznate zvezde poput Nikol Kidman, Ejmi Adams, Ris Viderspun i Džejka Gilenhola, a najpoznatiji je kao autor "Kluba kupaca iz Dalasa" , gde igraju Metju Mekonahi i Džerad Leto. Film je osvojio šest nominacija za Oskara, uključujući i za najbolji filim.

Podsećamo, reditelj je rođen u Montrealu i studirao je filmsku proizvodnju na kanadskom univerzitetu.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz