Pretraži

Poznati koji su nam pokazali kako smršati

Showbiz
0
Photo: Instagram/adele

Čuvene svetske zvezde takođe su se borile sa kilogramima, kao i dosta nas.

Oni su uspeli da postignu velike telesne transformacije, a neki su medijima i otkrili koje metode su koristili kako bi smršali.

Navodimo neke primere poznatih ličnosti koje su pronašle odgovor na najtraženije pitanje – kako smršati.

Adel

Screenshot: Youtube/Recording Academy/GRAMMYs

Screenshot: Youtube/Recording Academy/GRAMMYs

Adelin neverovatan gubitak težine bio je tema naslova otkako je pevačica prvi put oduševila fanove svojom novom figurom na Instagramu.

Adel je tokom godina napravila neke promene u načinu života, poput izbacivanja od šećera. Ona je 2015. priznala da je pila oko 10 šoljica čaja dnevno, svaka sa dva šećera.

„Sada ga ne pijem i imam više energije nego ikad“, rekla je.

Mnogi ljudi su spekulisali da je bila na Sirtfud dijeti kako bi počela da gubi kilograme jer je takođe otkrila da je izbacila kofein, alkohol, cigarete i sve „začinjeno, citrusno i ljuto“  za neko vreme.

Plan ishrane Sirtfud se fokusira na hranu sa visokim sadržajem „aktivatora sirtuina“  za koji se kaže da suzbija apetit i pomaže da se reguliše način na koji naša tela obrađuju masti i šećer.

Adelina dijeta, koju je preporučio lični trener koji je osmislio njen fitnes plan, Pit Geracimo, podrazumevala je da jede  namirnice poput kelja, heljde, kakao praha i kurkume, i da pije puno zelenog čaja.

Plan je poznat kao jedna od dijeta koje brzo deluju. Dozvoljava samo strogih 1.000 kalorija dnevno. Sirtfud dijeta takođe dozvoljava sir i crno vino.



Rebel Vilson

Photo: Instagram/rebelwilson

Photo: Instagram/rebelwilson

Rebel Vilson je izgubila skoro 30 kilograma tokom svoje „godine zdravlja“ prateći dijetu zvanu Majr metod, koja se zasniva na zdravom povrću, hrani sa visokim sadržajem proteina, izbegavanju dodanih šećera.

Majrov metod datira iz dvadesetih godina XX veka, kada je lekar u Austriji po imenu dr Franc Ksaver Majr kreirao ovu metodu, a još uvek postoje klinike koje je predaju u Austriji, gde je Vilson otišla 2019. godine.

U pitanju je 14-dnevni plan ishrane i vežbanja koji se fokusira na povrće i hranu sa visokim sadržajem proteina. S druge strane, treba izbegavati prerađenu hranu, mlečne proizvode, kofein i gluten. 

Plan ishrane uključuje specifične smernice kao što je jedenje sirove hrane pre 16 časova jer je sistem za varenje na optimalnom nivou, Jedenje voća za doručak je jednostavan način da savladate ovo. 

Plan takođe predlaže ograničavanje ugljenih hidrata, ali ne daje tačan broj ili merenje koliko treba da jedete dnevno. Takođe se savetuje da pokušate da se osećate opušteno kada jedete, vežbate i razmišljate. Teže je izgubiti salo kada se osećate pod stresom, jer nivoi kortizola, hormona stresa, govore telu da zadrži kalorije da preživi stres, što dodatno komplikuje vašu mogućnost da izgubite kilograme.

Džesika Simpson

Photo: Instagram/jessicasimpson

Photo: Instagram/jessicasimpson

Džesika Simpson je izgubila preko 40 kg, a transformaciju je pokazala na Instagramu. Nakon što je rodila treće dete 2019. godine, Simpson je odlučila da je vreme da napravi veliku promenu. Tokom narednih šest meseci, izgubila je mnogo kilograma.

Džesika Simpson je imala tri uravnotežena obroka svaki dan tokom svog mršavljenja.

„Ključ za Džesiku je bila umerenost i učenje da se inteligentno prepusti“, objasnila je njena nutricionistkinja Liz Jozefsberg.

Tokom šest meseci, Simpson se pridržavala plana  što se zove dijeta za resetovanje tela, koju je kreirao njen poznati trener Harli Pasternak.

Svaki obrok se sastoji od namirnica sa vlaknima,  sa proteinima i  sa mastima. Svakog dana, Simpson je unosila između 1.200 i 1.400 kalorija. Simpson je pila negde oko tri litra vode svakog dana tokom  mršavljenja. Ljudsko telo se sastoji se od 60 odsto vode, pa nam je potrebna da bi naši organi pravilno funkcionisali.

Hidracija je tajno oružje za gubitak težine i to je zaista jednostavan način da pomognemo našim telima da ostanu zdrava.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz