Pretraži

POSTAVILI NOVE STANDARDE: Ovi naši izvođači imali su uspešne inostrane turneje

Showbiz
0
Screenshot: Youtube/IDJTV™

Osvojiti publiku u Srbiji je veliki poduhvat, ali iskušati muzičko umeće u stranim zemljama predstavlja pravi izazov. Ipak, pojedini naši izvođači dobili su ponude za inostrane turneje, gde su definitivno osvojili srca publike.

Evo koji su to izvođači:

1. Cvija

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Cvija je izvođač koji je definitivno osvojio publiku brojnih nacionalnosti. Među prvima na rep sceni je povukao ovaj potez, kada je 2014. godine otišao na turneju u Australiju, a nakon samo deset dana on se uputio i put Amerike, gde je definitivno osvojio publiku. On je u Americi održao seriju uspešnih koncerata, najpre u diskotekama u Dalasu, Sent Luisu, Čikagu i Njujorku, a pored njega publiku je zabavljao i MC Janko.



Kako se tada pisalo, atmosfera na nastupima je bila toliko dobra da je Cvija odmah nakon nastupa dobio ponude za novu turneju.

Do sada je, kada je u pitanju zemlja kengura, imao ukupno četiri turneje, a kako je izvođač nedavno rekao, trenutno čeka odobrenje i papire, i ako sve bude kako treba, petu australijsku turneju održaće u aprilu ove godine.

2. Teodora

Photo: Instagram/teodoradzehverovic

Photo: Instagram/teodoradzehverovic

Teodora je prethodne godine imala svoju prvu inostranu turneju, u Americi, a na koju je otputovala zajedno sa Cvijom. Pevačica se 15. oktobra uputila u Majami, gde je imala zakazan nastup, nakon čega je posetila još sedam američkih gradova radi muzičke turneje. 

Nastupe sa novog kontinenta pojedini mediji okakarterisali su kao "fejl" i pisali da je bila mala posećenost, svega 70 ljudi, ali Teodora se tom prilikom oglasla i demantovala te navode.

Ipak, kako je prethodne godine situacija sa koronavirusom bila prilično nepovoljna, pa su brojne zemlje imale jako rigorozne mere, jasno je da publika nije mogla da bude u punom broju.

O tome je govorio i Cvija, kada su se on i Teodora vratili sa turneje.

  • Iskreno jako je veliki problem, a to je realno vezano sve nas koji u ovom periodu idemo i koji smo otvorili Ameriku od septembra meseca, da tamo je sve mnogo rigoroznije nego ovde, da se traže testovi, da se traže vakcine. U suštini prepolovljena je publika tamo svima. Bilo je super, atmosfera je stvarno bila super, ovo je moja peta turneja i sigurno je falilo dvadeset posto ljudi da to bude to – rekao je on tada.

3. MC Stojan

Screenshot: Instagram/mc_stojan

Screenshot: Instagram/mc_stojan

Marko Stojković, poznatiji kao MC Stojan prethodne godine u septembru imao je svoju Američku turneju.

Naime, kako je i najavljivao, popularan izvođač otputovao je na novi kontinent zbog turneje, a društvo mu je pravila pevačica Tea Tairović. 

Odmah po dolasku, Stojan se pohvalio fanovima i objavio nekoliko storija, snimivši kadrove iz Njujorka. Izvođači su tom prilikom posetili mnogo gradova, od kojih su i Las Vegas, Klivlend, Njujork, Detroit, Atlanta i Čikago. 

Sudeći po komentarima, publika je bila izuzetno zadovoljna njegovim nastupom, ali ono što je kvarilo ugođaj bile su epidemiološke mere, koje nisu dozvoljavale masovna okupljanja, pa je posećenost bila nešto manja.

4. Nucci

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Screenshot: Youtube/IDJTV™

Popularni izvođač Nucci prethodne godine je svoju karijeru podigao na viši nivo, kada je nastupao u Americi, u okviru turneje na koju je kreneo zajedno sa Vojažem.

Tamo su imali zakazano nekoliko nastupa, u različitim gradovima, a turneja je trajala nešto manje od dve nedelje. Prema pisanju medija, reper je opravdao svoje milionske preglede na Jutjubu, jer klubovi u kojima je nastupao nisu mogli da prime sve zainteresovane posetioce.

Nucci je u tom periodu vredno radio, a istovremeno se pripremao za inostrane nastupe, što je jednom prilikom i objasnio na svom Instagram profilu:

  • Imam milion obaveza, radim u isto vreme na pet projekata, nastupam svaki vikend, bliži se američka turneja, privatno vreme gotovo da nemam – napisao je on.

Izvođača je publika u Americi, prema svemu sudeći, prihvatila oberučke, a Nucci im je priredio nezdaboravnu atmosferu.

5. Voyage

PHOTO: IDJTV

PHOTO: IDJTV

Mladi izvođač Mihajlo Veruović sa svojih dvadeset godina postigao je velike uspehe.

On je prethodne godine ređao hitove, a osim toga sklopio je internacionalne saradnje, kako sa britanskim izvođem J Fadom i grčkim reperom Snikom, tako i sa britansko-turskim reperom B Young-om, čiji duet fanovi sa nestrpljenjem očekuju.

Takođe, ono što je možda i jedan od najvećih uspeha je što je Voyage u 2021. godini otišao na svoju prvu američku turneju, na kojoj je bio zajedno sa kolegom Nucci-jem. Taj događaj bio je, kako je i sam Mihajlo jednom prilikom rekao, ispunjenje dečačkog sna.



–  USA Tour. Ispunjenje još jednog dečačkog sna!!! Prva velika američka turneja sa samo 19 godina. Bože hvala ti za sve – napisao je on neposredno pred put.

Prvi nastup u Americi imao je 12. novembra u Detroitu, najvećem gradu u američkoj saveznoj državi Mičigen. Turneja je trajala 13 dana, kada je Mihajlo zatvorio sezonu nastupom u Čikagu.

Kako se tada pisalo, većina koncerata bila je unapred rasprodata, što samo dokazuje da se naš izvođač omiljen i van granica naše zemlje. 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz