Pretraži

Isplivao jeziv intervju ubijenog repera: Da li je Pi Didi umešan u ubistvo legendarnog Tupaka Šakura?!

Showbiz
0
Credit: Columbia Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia

Porodica Tupaka Šakura odlučila je da ponovo pokrene pitanje smrti ubijenog repera u svetlu novih optužbi iznetih na račun Pi Didija.

Us Weekly je potvrdio da je porodica Tupaka angažovala advokata Aleksa Spira da istraži moguću povezanost Šona „Didija“ Kombsa sa ubistvom muzičara iz 1996. godine.

U septembru 1996. godine, Tupak Šakur je ubijen u pucnjavi iz automobila u pokretu u blizini Las Vegasa. Iako njegovo ubistvo ostaje nerešeno, policija je u septembru, nakon 28 godina od ubistva legendarnog repera uhapsila osumnjičenog Dvejna „Kif D“ Dejvisa.

Na konferenciji za novinare, policija je izjavila da Dejvis, sada star 61 godinu, nije bio napadač, ali su ga opisali kao osobu koja je „naredila pucnjavu“. Velika porota glasala je da se Dejvis optuži za jedno ubistvo smrtonosnim oružjem. Izjasnio se da nije kriv, a suđenje se očekuje u martu 2025. godine.

Prema sudskim dokumentima dobijenim od NewsNation-a, Dejvis je ranije tvrdio da mu je Didi navodno ponudio milion dolara za ubistvo hip-hop legende.

Međutim, policija Las Vegasa ranije je izjavila za People da Didi „nikada nije bio smatran osumnjičenim u istrazi ubistva Tupaka Šakura“. Takođe on nikada nije bio zvanično optužen za ovo ubistvo niti za organizaciju istog.

„Ova priča je krajnje smešna i potpuno lažna“, rekao je Didi za AllHipHop.com 2008. godine. „Ni Bigi (pokojni Notorious B.I.G., poznat kao Kristofer Volas) ni ja nismo imali nikakva saznanja o napadu pre, tokom ili posle njegovog dešavanja. Potpuna je laž tvrditi da smo Bigi ili ja bili umešani.“

Credit: NJ / Backgrid UK / Profimedia

U septembru je Didi uhapšen i optužen za trgovinu ljudima i reketiranje, što je poteglo i brojne holivudske tračeve koje se već godinama provlače, a koji ovog repera i producenta povezuju sa brojnim misterioznim smrtima na muzičkoj sceni, uključujući i ubistvo Tupaka.

Sada je jedan intervju Tupaka Šakura, u kojem je on jasno izrazio sumnju povodom Didijeve umešanosti u pucnjavu na repera iz 1994. godine, ponovo isplivao i pokrenuo lavinu reakcija na internetu.

Reper je napadnut i pogođen pet puta tokom pljačke u Quad Studios-u na Tajms Skveru 30. novembra 1994. godine, samo dve godine pre nego što je tragično izgubio život u Las Vegasu. U intervjuu za Vibe magazin iz aprila 1995. godine, Tupak je nagovestio moguće Kombsovo učešće u napadu.

Nedavno objavljen snimak iz tog intervjua prikazuje Tupaka dok odgovara na pitanje o mogućoj povezanosti Kombsa – tada poznatog kao Paf Dedi – sa napadom. „To je između mene i njega, i samo on zna,“ tvrdio je Tupak, izveštava Mirror.

Šakur je otkrio da je bio sumnjičav prema reakcijama Kombsa i Bigija nakon što je napadnut. „Niko mi nije prišao. Primetio sam da niko nije hteo da me pogleda,“ rekao je, prisećajući se trenutka kada je ušao u studio nakon incidenta.

„Andrej Harel nije hteo da me pogleda. Išao sam sa njim na večere poslednjih nekoliko dana. Pozvao me je na snimanje serije ‘New York Undercover’, govoreći mi da će mi naći posao,“ dodao je Tupak. „Pafi je takođe stajao po strani. Znao sam Pafija. Znao je koliko sam stvari uradio za Bigija pre nego što je postao poznat.“

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Povezane vesti

Najnovije iz Showbiz