Pretraži

PAPRENA KAZNA: Evo koliko će Kejti Peri morati da plati reperu zbog krađe pesme

Showbiz
0
Screenshot: Instagram/katyperry

Kejti Peri i producent Dr. Luke, njihovi saradnici i Capitol Records moraće da plate reperu reperu Flejmu 2,78 miliona dolara za pozajmljene elemente u njihovoj pesmi "Dark Horse", odlučila je porota u četvrtak popodne.

——————– Sponsored ——————–


Porotnici su doneli presudu da Kejti Peri treba da plati Flejmu, čije je pravo ime Markus Grej, 550.000 dolara nakon što je utvrđeno da je njen hit iz 2013. kopija pesme  „Joiful Noise“ iz 2008. godine.

Advokati su za Flejma i njegove saradnike tražili gotovo 20 miliona dolara odštetne faze suđenja, koje je počelo u utorak, nakon što je završena prva faza u kojoj je porota presudila da je Markusova pesma zaista kopirana.

Advokati odbrane tvrdili su da je 360.000 dolara razumna cifra.

– Ovi optuženi su zaradili milione i milione dolara od kršenja autorskih prava tužilaca", rekao je Flejmov advokat, Mišel A. Kahn, na sudu.



Suprotstavio se advokatu optuženih, Aaronu M. Vaisu.

– Oni ne traže pravičnost. Oni žele da prikupe što više novca – dodao je on.

Tužioci tvrde da je "Dark Horse" doneo 31 milion dolara u Capitol Records, ne računajući samo dobit od samog singla, već i od albuma i DVD-a.

Capitol je osporio tvrdnje tužilaca i izjavio da je nakon troškova produkcije, promocije, izdavačka kuća zaradila 650.000 američkih dolara od pesme "Dark Horse".

Advokat oštećenog Flejma ističe da je „Dark Horse“ zaslužan za celokupni uspeh albuma „Prism“.

Kako je "Variety" izvestio u sredu, Peri bi mogla da izbegne da plati odštetu zbog produkcijskog ugovora sa producentom Dr. Lukom. 

Takvi ugovori mogu da osiguraju izvođače u slučaju tužbe zbog njihovog nezavisnog doprinosa pesmi. Pevačica je rekla mnogo toga u svom iskazu prošlog meseca. Izjavila je da su Dr. Luke i Cirkut radili na instrumentalu numere, što sugeriše da su njih dvojica mogli da u nju uvrste elemente „Joiful Noise“ bez njenog znanja.

 

https://youtube.com/watch?v=jTLeHuvHXuk

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz