Pretraži

OVE SVETSKE ZVEZDE PROSLAVLJAJU PRAVOSLAVNI USKRS: Neki su promenili veru, neki to rade zbog dece, partnera ili roditelja

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/adrianalima, jenniferaniston, kimkardashian

Neki su promenili veru, a neki to rade zbog voljenih osoba.



Kim Kardašijan

Zvezda rijaliti programa je rođena u Los Anđelesu i slavi katolički Uskrs. Međutim s obzirom da ona i njene sestre vuku poreklo iz Jermenije, ona svake godine obeležava porodičnim ručkom i pravoslavni Uskrs i uvek svojim fanovima čestita i ovaj praznik. Ona je više puta u svom rijaliti šou isticala koliko je ponosna na svoje poreklo koje vuče sa očeve strane, a jednom prilikom je i obišla Jermeniju.

Foto: Instagram printscreen/krisjenner

Foto: Instagram printscreen/krisjenner

Naomi Kembl

Jedan od najpoznatijih svetskih supermodela Naomi Kebl rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. Međutim nju je izbor partnera naveo da promeni veru. Naomi je dugo godina uživala u ljubavi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom i zbog veze sa njim je odlučila da postane vernik Ruske pravoslavne crkve, te ona već godinama proslavlja pravoslavni Uskrs.

Dženifer Aniston

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila brojnim ulogama u ljubavnim komedijama i seriji "Prijatelji", pravoslavnu veru vuče po očevoj liniji. Njen otac rođen je u Grčkoj, na ostrvu Krit, a Dženifer mu odaje počast proslavama pravoslavnih praznika.

Kristijan Bejl 

Poznati glumac je u braku sa manekenkom srpskog porekla Sibi Blažić, a odlučio je da preuzme pravoslavnu veru nakon njihovog venčanja. Njeni roditelji su emigrirali iz Srbije u Ameriku šezdesetih godina, a ona se sada bavi nekretninama. Prema holivudskim tračevima Kristijanova majka i sestra su bile protiv ove veze i braka, kao i protiv Kristijanove odluke da promeni veru, međutim on nije odustao od ove ljubavi. Kristijan i Sibi se trude da i svojoj deci prenesu srpske i pravoslavne običaje, te se u njihovoj kući pevaju srpske uspavanke i proslavljaju svi pravoslavni praznici.

 

Adrijana Lima

Bivša žena poznatog srpskog košarkaša Marka Jarića iz braka sa njima ima dve ćerkice, Valentinu i Sijenu. Iako nikad nije promenila veru, poznati supermodel je i braku sa Markom i nakon njihovog razvoda proslavljala pravoslavne praznike, poštujuči veru i običaje zbog njihove dve ćerke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz