Pretraži

OVAKO JE POČELA LJUBAVNA PRIČA NOVAKA I JELENE: Zaljubili se još u tinejdžerskim danima, danas su jedno drugom najveća podrška

Showbiz
0
Foto: Instagram printscreen/jelenadjokovicndf

Istorijske trenutke u njegovoj karijeri i ovog puta sa tribina pratila je njegova porodica, otac Srđan, majka Dijana i supruga Jelena sa naslednicima Stefanom i Tarom. Novak i Jelena Đoković već 18 godina uživaju u ljubavi, a kako je on sam isticao više puta, ona mu je najveća podrška. 

Novak je jednom prilikom otkrio čime ga je Jelena osvojila, a često ističe da je jako srećan jer zna da ga je zavolela kao Novaka, pre svih uspeha koje je postigao.

– Na prvi pogled me je osvojila osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kog je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim – ispričao je Novak. 

Novak i Jelena zajedno su pohađali Sportsku gimnaziju gde su se i upoznali, a njihovo poznanstvo kasnije je preraslo u ljubav. 

Kako su pisali mediji, Novak i Jelena su upravo zahvaljujući tenisu započeli razgovor, shvativši da imaju puno zajedničkih tema, ali su se u njihovom odnosu kasnije pojavili problemi.

 

 

Zbog mnogobrojnih obaveza, Jelena i Novak su bili sprečeni da se viđaju koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kojem trenutku da sednu u avion i otputuju.

– Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla da studira u inostranstvu, a on je bio teniser koji isto tako nije imao novca da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, mi to nismo mogli da dostignemo – prisetila se svojevremeno Jelena Đoković, a u tim počecima njihove veze upisala je studije u Milanu, zbog čega se i preselila u Italiju.

Ipak, Novak se trudio da je, kad god bi mu se pružila prilika, iznenadi dolaskom. Tako je jednom uspeo s profesorom da dogovori da sedne u poslednji red amfiteatra na fakultetu, odakle joj je bio podrška na ispitu iz finansija.

Sve do njene diplome, par je održavao vezu na daljinu, a onda mu se Jelena pridružila na brojnim turnirima širom sveta, pa je bila najglasnija i najvernija podrška s tribina.

Novak i Jelena su napravili sledeći korak. Razgovarali su o zajedničkom životu, te su doneli odluku da se Jelena preseli u Monako, njihovu sadašnju porodičnu bazu.

Ona je tada pronašla posao u službi ljudskih resursa u jednoj naftnoj kompaniji.

– Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je “zatvoreno”, ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji – prisetila se Jelena.Nakon godinu dana, shvatili su oboje da im takav način života ne donosi sreću – ona je po ceo dan radila, a on je stalno bio po turnirima. Nakon dugog razgovora odlučili su da ona postane direktor Fondacije Novak Đoković, kroz koju je organizovala brojne humanitarne akcije, ali i bila u svakom trenutku uz Novaka na turnirima.

 

 

– Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje – izjavila je Jelena jednom prilikom.

Godine 2013. svet je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio dugogodišnju devojku, čime se teniser sam pohvalio na svom profilu na Fejsbuku, napisavši:

– Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!

 

 

Godinu dana kasnije su se venčali u Crnoj Gori, na Svetom Stefanu, samo četiri dana nakon što je Novak pobedio na Vimbldonu.

Danas imaju dvoje dece, sina Stefana (9) i ćerku Taru (5). Žive na relaciji Monte Karlo-Beograd i trude se da isprate svaki Novakov turnir kao njegova najveća podrška i motivacija.

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz