Pretraži

ODLAZAK ČUVENE ITALIJANSKE LEPOTICE: Legendarna glumica preminula u Rimu

Showbiz
0
Foto: Youtube printscreen/ovatosduhaj

Đina Lolobriđida koja je decenijama predstavljala italijanski stereotip mediteranske lepotice i zvana "najlepšom ženom sveta" – po naslovu jednog od njenih filmova, umrla je u Rimu.Italijanska novinska agencija Laprese javila je danas vesti o njenoj smrti pozivajući se na guvernera Toskane Euđenija Đanija. Lolobriđida je bila počasna građanka jednog grada u Toskani.

Filmsku karijeru je počela 1946. godine, a života je provela u Rimu. Neki od njenih najzapaženijih filmova su "Hleb, ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Servantes", "Trapez", "Carska Venera", "Zvonar Notr Dama".

Glumila je s drugim velikim glumačkim imenima, među kojima su Frenk Sinatra, Šon Koneri, Marčelo Mastrojani, Rok Hadson i Hemfri Bogart.

Kada je napustila filmsku karijeru, tokom 1960-ih bavila se fotografijom i politikom.

Đina Lolobriđida je u septembru prošle godine imala uspešnu operaciju butne kosti posle pada i rekla posle povratka kući da je brzo nastavila da hoda.

Neki od njenih najzapaženijih filmova su: "Hleb, ljubav i snovi", "Kralj, kraljica i sluga", "Servantes", "Trapez", "Carska Venera", "Zvonar iz Notr Dama".

 

Komentari (0)

Trenutno nema komentara. Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Najnovije iz Showbiz